Skarp kritik af Haarder i klassekvotient-sag

10. september 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Hård kritik af undervisningsminister Bertel Haarder. SF Ungdoms landsformand kalder ministeren for ”arrogant” og ”fuldstændig til grin”.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, onsdag d. 9. september 2009
SFU-formand om Haarder: ”Fuldstændig til grin”

Hård kritik af undervisningsminister Bertel Haarder. SF Ungdoms landsformand kalder ministeren for ”arrogant” og ”fuldstændig til grin”.

”Jeg vil se problemet, før jeg tror på det. Det er jeg endnu ikke stødt på, når jeg har snakket med landets rektorer.”
Er der så garanti for at få svar?
”Ja... I hvert fald et standardsvar.”

Sådan udtrykker undervisningsminister Bertel Haarder (V) sig i en artikel på Politiken.dk om klassekvotienterne i gymnasiet. ”Arrogant,” mener SF Ungdoms landsformand Pelle Dam, og uddyber:

”Problemet med høje klassekvotienter i de danske gymnasier er ganske veldokumenteret – som det i øvrigt har været det i mange år. Bertel Haarder vælger bevidst at se bort fra fakta i denne her sag.”

Pelle Dam er frustreret over ministerens opførsel.

”Bertel Haarder har afvist dette her problem år efter år. Samtidig kan man helt objektivt se, at klassekvotienterne har fået et nøk opad hvert eneste efterår. Det er jo fuldstændig til grin, at ministeren sådan affejer helt saglige betragtninger i stedet for at forholde sig til de problemer, eleverne oplever,” mener landsformanden for Danmarks største politiske ungdomsorganisation.

På baggrund af Haarders udtalelser forstår SF Ungdom godt den demonstration, elev- og studenterbevægelsen sammen med den unge fagbevægelse har indkaldt i en række byer på Folketingets åbningsdag tirsdag d. 6. oktober.

”Når regeringen ikke tager problemerne alvorligt, så er ungdommen nødt til at lægge maksimalt pres på. Vi kan kun krydse fingre for, at dette her bliver så stort, at politikerne bliver tvunget til at give ungdommen indrømmelser,” udtaler Pelle Dam.

For supplerende udtalelser eller yderligere information:
Pelle Dam, landsformand for SF Ungdom, mobil 21 45 50 29, mail pelle@sfu.dk

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation. Landsformand Pelle Dam er 22 år gammel og bosat på Amager med sin kæreste. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Pressefoto kan downloades ved hjælp af linket ”Pelle.jpg” nederst i denne mail.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk