Skandinavisk premiere på "flyvende" RIB-båd

19. november 2018   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Fransk RIB med patenteret foil-teknologi flyver over bølgerne – den kan opleves på Fredericia Boat Show 2019

Der er dømt skandinavisk premiere, når en spritny SEAir Flying RIB bliver præsenteret på Fredericia Boat Show i februar/marts næste år.

Det fransk udviklede fartøj er udstyret med patenterede foils eller vinger, som løfter båden ud af vandet og får den til at svæve over vandene. Det ser nærmest surrealistisk ud med den flyvende RIB, men det er fremtiden, er Thomas Kjærulff fra SEAir Danmark overbevist om.

- Båden flyver over bølgerne i stedet for at banke ind i dem, og det giver en hidtil uset rolig og komfortabel sejlads – selv ved høj sø og høj hastighed, fortæller Thomas Kjærulff.

Han tilføjer, at den reducerede vandmodstand betyder cirka 30 procent mindre brændstofforbrug. Man kan også nøjes med en motor med færre hestekræfter for at opnå samme fart som ved en traditionel RIB/motor.

De særlige egenskaber ved SEAir båden gør den meget velegnet til eksempelvis søredningstjenester, som dommer- eller trænerbåd samt til militære formål. Således har det franske forsvar allerede bestilt et antal SEAar Flying RIB’s, konstaterer Thomas Kjærulff.

Men også til private og rekreative formål er nyskabelsen ideel, tilføjer han – blandt andet fordi den stabile sejlads forebygger søsyge. De særlige foils kan foldes ind med et tryk på en knap, og RIB’en kan transporteres på trailer.

Thomas Kjærulff glæder sig meget til at præsentere nyheden i Fredericia:
- Jeg tror, der vil være stor interesse omkring den. Vi er måske lidt konservative herhjemme, så jeg forventer ikke at lange en masse over disken lige med det samme. Men når konceptet har bundfæstet sig, er jeg sikker på, at der er et godt marked for Flying RIB, mener Thomas Kjærulff, som har de skandinaviske rettigheder på SEAir-salget.

Boat Show finder sted i MESSE C Fredericia den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2019. Se mere på www.boatshow.dk.

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

www.messec.dk