Skagen blev Årets Lokalafdeling 2015

12. marts 2016   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Det er en stor mundfuld at skulle fremhæve én blandt Danske Ølentusiasters over 50 lokalafdelinger. Det er ikke desto mindre, hvad foreningens landsbestyrelse gør en gang om året: kårer Årets Lokalafdeling, på baggrund af indstillinger fra DØE’s 11 regioner.

Prisen tildeles som anerkendelse for gode og varierede tiltag og arrangementer til gavn for udbredelsen af kendskabet til øllets verden i det forløbne år.

Og denne gang tilfalder æren altså landets nordligste afdeling, Danske Ølentusiaster i Skagen.
Selv om lokalafdelingen er ganske ny – den begyndte i februar 2014 – har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie.

Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.

35 pct. af medlemmerne er kvinder – måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 pct. husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE’s lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 bl.a. arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole (Øl & Mad-succes’en gentages med udsolgte arrangementer i foråret 2016).

Læs mere om Lokalafdeling Skagen på www.skagen.ale.dk


Yderligere oplysninger ved henvendelse Danske Ølentusiasters Lokal- og regionsansvarlige

Mette Radza Jensen via mette.radza.jensen@ale.dk eller på tlf. 23 61 53 52

 

Kontaktperson:

Mette Radza Jensen

23 61 53 52

mette.radza.jensen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk