Selvsalg af bolig behøver ikke koste en bondegård

09. april 2013   |   Hans Stokholm Kjer  |  Flere pressemeddelelser

Boliga har netop lanceret et nyt selvsalgsprodukt, men der findes langt billigere alternativer. ”For 15 år siden solgte jeg mit hus i Aalborg ved at sætte en lap op i den lokale Brugs,” fortæller boligsælger Hans Stokholm Kjer, der nu igen er i gang med at sælge selv.

Ifølge ham er det vigtigste ved et selvsalg at skaffe kontakt til de rigtige potentielle købere.

”Den ejendom, jeg har til salg ligger naturskønt på Jegindø ved Limfjorden. Det er indlysende, at ikke hvem som helst er interesseret i at købe sådan en ejendom, og derfor er jeg også temmelig ligeglad med Boligas 800.000 potentielle købere,” siger han.

I stedet markedsfører han direkte mod mennesker, som er potentielle købere.


Find køberne

Først har han analyseret, hvem der kunne tænkes at købe en bolig i Vandkantsdanmark.

”Hvis man skal vælge at slå sig ned og bo på Jegindø, kræver det, at man har et job i nærheden, eller at man har et job, der kan passes hvor som helst. Dertil skal man have trangen til natur, fred, ro og frisk luft,” siger han.
Den slags købere vil oftest findes i netværket hos de lokale. Det kan være færdiguddannede unge, der arbejder med internetprojekter, og som har lyst til at vende tilbage til hjemegnen. Derfor er det vigtigt at skabe synlighed i lokalområdet.

”En ejendom som min har ikke bopælspligt og må derfor anvendes som sommerhus. Mange af Jegindøs sommehusejere er folk med videregående uddannelse fra Holstebros og Hernings omegn, så dem skal jeg også nå med min annoncering.”

 

Ram køberne

Når de potentielle købere er indkredset, handler det om at ramme dem så præcist som muligt. Det første skridt er at lave en hjemmeside. Hans Stokholm Kjers udgave ligger på www.husvedvandet.dk. Herefter handler det om at få de potentielle købere til at se hjemmesiden.

”De lokale når jeg ved lokal annoncering og ved et skilt ved vejen. De lidt fjernere nås via målrettet facebookannoncering og gennem spredning via mit personlige netværk,” fortæller Hans Stokholm Kjer. Hans hus ved vandet på Jegindø har været til salg i tre uger, og der har allerede ca. 4500 besøgende på hjemmesiden. ”Jeg kan se, at de fleste besøgende faktisk bruger lidt tid på hjemmesiden, så de må jo være interesserede på ét eller andet niveau,” fortæller han.

 

Fremvisning og salg

Fremvisningen klarer Hans Stokholm Kjer også selv. ”Mange ejendomsmæglere fraråder, at man selv viser sin bolig frem, men jeg mener faktisk, at jeg kan gøre det med større entusiasme og personlighed end en mælger. Jeg kender jo huset og området, og jeg kan svare seriøst på alle de spørgsmål, som køberen måtte have,” siger han.
Når en mundtlig aftale er i hus med et godt gammeldags vestjysk håndslag, kommer advokaten ind i billedet. Advokaten sikrer, at alt det juridiske omkring salget går ordentligt for sig. Det koster nogle få tusinde kroner. Desuden skal der laves tilstandsrapport og energimærke, som også koster under 10.000 kr.

 

Hans Stokholm Kjer har indtil nu kun haft en enkelt fremvisning, som ikke er endt med et salg, men han forventer heller ikke, at ejendommen kan sælges på meget kort tid. ”Det er almindeligt med en liggetid på op til et par år i vores område, så jeg har stor tålmodighed. En liebhaverejendom skal jo sælges til en liebhaver, så når der kommer sådan én forbi, skal det nok gå stærkt,” mener han.

Kontaktperson:

Hans Stokhkolm Kjer

2814 8403

kjer@kjers.com

Afsender:

Hans Stokholm Kjer

Sandkrogvej 12
7790 Thyholm

28148403

http://husvedvandet.dk