SF’s unge: Afskaf al brugerbetaling på sundhed

27. marts 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Står det til SF’s ungdomsorganisation skal der for fremtiden hverken være brugerbetaling på at gå til tandlæge, kiropraktor eller psykolog. Egenbetalingen for nødvendig lægeordineret medicin skal også skrottes, hvis det står til de unge SF’ere.

»Muligheden for at få hjælp, når man bliver syg eller kommer til skade, afhænger i høj grad af, hvad der sker med en. Brækker man benet, er det gratis, men knækker man tanden eller psyken kan regningen hurtigt blive enorm. Det giver simpelthen ingen mening.« Udtaler SFU’s landsformand Carl Valentin.

”Hvis vi grundlæggende mener, at vi solidarisk skal hjælpe hinanden ved at finansiere vores sundhedsvæsen gennem skatten, så burde vi stoppe med at diskriminere folk på baggrund af, hvilken sygdom de har. Det er hyklerisk, at så mange politikere hylder vores gratis sundhedssystem, samtid med at de mener, det er ok, at det koster kassen at gå til psykolog, selvom man har fået en lægehenvisning.” Siger Carl Valentin.

De seneste dage har debatten raset, fordi prominente Venstre-folk har foreslået at indføre brugerbetaling hos den praktiserende læge for i stedet at gøre det billigere at gå til tandlæge, men det forslag giver SFU’erne ikke meget for.

»Venstres argument om, at brugerbetalingen skal spredes ud, er et simpelt forsøg på at snige mere brugerbetaling ind ad bagdøren – intet andet. Desuden kan det hurtigt blive en dyr affære at indføre brugerbetaling hos lægen, når konsekvensen vil være, at færre sygdomme opdages i tide, fordi folk bliver hjemme.« Udtaler Carl Valentin.

Han mener også, at nødvendig medicin bør finansieres gennem skatten.

»Jeg mener ikke, vi kan byde folk, der har knoklet for samfundet et helt liv og eksempelvis fået slidgigt, at de selv skal betale for en medicin, der er nødvendig for behandlingen. I dag fravælger hver 4. dansker med et rådighedsbeløb under 2000 kroner om måneden deres lægeordinerede medicin. Det er en virkelig trist tendens, som vi er nødt til at tage et opgør med.«

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

Pressefoto:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/Carl%20Valentin.JPG


Kontaktperson:

Carl Valentin

40580270

carl@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

40580270

Carl@sfu.dk

http://twitter.com/Carl__Valentin