SFU-formand revser bankdirektører

22. juli 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

På trods af bankpakker og overraskende gode regnskaber holder de danske banker renten oppe. ”Umoralsk og ulækkert,” skriver SF Ungdoms landsformand i dag i et blogindlæg på Facebook, hvor han også skitserer sit alternativ til den eksisterende bankverden.

På trods af bankpakker og overraskende gode regnskaber holder de danske banker renten oppe. ”Umoralsk og ulækkert,” skriver SF Ungdoms landsformand i dag i et blogindlæg på Facebook, hvor han også skitserer sit alternativ til den eksisterende bankverden.

”Jeg vil gerne opfordre alle borgerlige politikere og meningsdannere til at tage en lille snak om markedsmekanismerne med deres venner i banksektoren næste gang de er ude at spille golf sammen eller få sig en god middag. For bankerne lader ikke helt til at være med på den der med fri konkurrence,” skriver SF Ungdoms landsformand Pelle Dam i et blogindlæg på Facebook i dag.

SFU-formanden mener, at det er ”både umoralsk og ulækkert, at bankerne holder renten i vejret på trods af, at sektoren allerede ser ud til at være i bedring,” og gør opmærksom på, at de høje renter rammer almindelige danske lønmodtagere:

”Danske virksomheder bløder arbejdspladser til udlandet. En ny DI-analyse viser, at det drejer sig om 10.000 jobs. Man skulle ellers tro, at det frie marked sikrede, at renten ville blive presset ned igen til fordel for den danske konkurrenceevne og dermed de tusindvis af lønmodtagere, der nu kan se frem til en fyreseddel. Men det er altså ikke tilfældet,” påpeger Pelle Dam i sit indlæg.

Pelle Dam mener, ”at bankerne i deres nuværende konstruktion er blevet pengemaskiner, der modarbejder almindelige menneskers interesser ligeså vel som samfundets,” men på trods af hans kritik af bankdirektørerne appellerer han ikke til dem om hjælp:

”Jeg nærer ingen illusioner om, at indlæg som dette kan overbevise bankdirektørerne om, at de skal til at handle anderledes. Jeg tror tværtimod, at der er behov for, at vi ser på, hvordan bankerne helt overordnet er skruet sammen,” skriver han således, og giver sit bud på et alternativ:

”Hvis det stod til mig, så omlagde vi hele den danske banksektor til at fungere som andelskasser. På den måde kunne vi sikre, at bankerne arbejdede for de almindelige lønmodtageres og almenvellets interesser frem for blot for aktionærernes,” afslutter SFU-formanden sit Facebook-indlæg.

For flere informationer eller supplerende udtalelser:
Kontakt SF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk.

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3200 betalende medlemmer. SFU fylder 40 år i år og SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bor på Amager med sin kæreste. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk