SFU-formand: Afprivatiser nordsøolien!

24. juni 2013   |   SF Ungdom (SFU)  |  Flere pressemeddelelser

SF Ungdom er fortørnet over de nye tal fra skatteministeriet, der viser, at Nordsøaftalen har været meget fordelagtig for A.P. Møller Mærsk. ”De nye tal understreger, hvor dybt uansvarlige VKO og De Radikale var, da de indgik aften” lyder det fra SFU’s formand, Carl Valentin.

Nye tal fra Skatteministeriet viser, at Danmark som konsekvens af nordsøaftalen fra 2003 er gået glip af 124 milliarder kroner.

Det er direkte vanvittigt, at VKO og De Radikale ikke lyttede til eksperterne, da de indgik nordsøaftalen, og hvis jeg skal være ærlig, virker det som om, de var mere optagede af at varetage Mærsks interesser end at sikre danskerne en god aftale.

- Udtaler SFU’s formand, der ligeledes kritiserer partierne for bevidst at have solgt den danske olie for billigt.

De nye tal viser tydeligt, at aftalen var enormt lukrativ for Mærsk, og jeg må sige, at det virker meget mistænkeligt, at de fire partier lige siden de indgik aftalen har modtaget store valgkampsbidrag fra Mærsk. Det sætter spørgsmålstegn ved, om de borgerlige er uafhængige, eller om de bevidst har solgt danskernes olie for en slik.

SFU rejser i samme omgang en mere principiel debat om, hvorvidt olien overhovedet burde være ejet at en privat virksomhed.

Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor højrefløjen synes, at en privat aktør skal have lov til at score kassen på vores naturressourcer. Stod det til mig og SFU, burde olien afprivatiseres, så overskuddet igen kommer fællesskabet til gode. Jeg synes sådan set, det er almindelig sund fornuft, at de centrale sektorer, som f.eks. energisektoren, er på fællesskabets hænder. Det er langt mere demokratisk og fordelagtigt for danskerne. Tænk engang, hvor megen velfærd vi kunne have fået for alle de penge, der nu ligger i A.P. Møller Mærsks lommer.

-------------------------------

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk


Kontaktperson:

Carl Valentin

40580270

carl@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom (SFU)

35361777

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk