SFU til Starbucks: Respektér vores danske værdier!

16. december 2014   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Verdens største kæde af kaffebarer, Starbucks, er ny i Danmark og har netop åbnet en café på Rådhuspladsen i København. SF’s ungdomsorganisation bød virksomheden velkommen under parolen: ”Velkommen til Danmark. Her betaler vi skat.”

Starbucks’ kunder og tilfældige forbipasserende ved Rådhuspladen i København fik sig en overraskelse, da medlemmer af SF Ungdom i eftermiddags havde sat et stort banner op, delte flyers ud og snakkede med potentielle Starbucks-kunder, for at lægge pres virksomheden. SFU’erne frygter, at Starbucks ikke har tænkt sig at betale skat i Danmark, da virksomheden andre steder i verden er kendt for at snige sig udenom.

»Starbucks skal være velkomne i Danmark, men vi vil ikke finde os i, at de gør som i England, hvor de i 15-20 år har sneget sig uden om at betale skat. I Danmark bidrager vi alle til fællesskabet, det er en dansk værdi, som Starbucks skal respektere. Derfor opfordrer vi dem til at sige nej til skattely.« Udtaler SFU’s landsformand, Carl Valentin.

»I England har vi set massive protester imod Starbucks’ manglende skattebetalinger. Hvis Starbucks er smarte, kører de god stil fra starten af i Danmark, og de skal vide, at vi holder øje med dem.« Siger SFU-formand, Carl Valentin.

Siden 2012 har virksomheders skattebetalinger været offentligt tilgængelige på Skats hjemmeside. Man vil derfor næste år kunne se, hvor meget Starbucks bidrager. Og netop det er SFU’erne meget spændt på.

»Da skattelisterne blev offentliggjort i sidste uge, kunne vi se, at store multinationale virksomheder som Burger King, Q8 og Coca Cola stadig ikke betaler én krone i selskabsskat i Danmark. Det er altså milliarder af skattekroner, vi går glip af på den konto. Og helt ærligt, så synes vi ikke, det er fair, hvis ham eller hende der langer kaffe over disken på Starbucks, ender med at betale mere i skat end hele virksomheden tilsammen.«

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

Artikler om Starbucks til baggrundsinfo:

http://www.business.dk/detailhandel/starbucks-aabner-paa-danmarks-bedste-placering

http://www.bt.dk/politik/kunder-raser-over-kaffeshops-manglende-skattebetaling