”SFU til Bødskov: Pas dit arbejde!”

19. august 2013   |   SF Ungdom (SFU)  |  Flere pressemeddelelser

SFU forlanger, at Justitsministeren forholder sig til familiesammenføringslovgivningen. Udmeldingen kommer efter, at Morten Bødskov har nægtet at kommentere på sagen om århusianske Yen Ngoc og hendes 11-årige datter, der i dag d. 19-08-2013 skal udvises af Danmark som følge af lovgivningen.

 

”Det er useriøst, at vi har en justitsminister, der nægter at forholde sig til lovgivningen. Han skal tage at passe sit arbejde.” udtaler Carl Valentin, landsformand SFU. Morten Bødskov har indtil videre ikke villet udtale sig om familiesammenføringslovgivningen, med henvisning til, at han ikke vil kommentere på en enkeltsag. Det giver man dog ikke meget for i SFU: ”Sagen viser helt klart, at det er lovgivningen, der er problemet. Og den bør justitsministeren forholde sig til” siger Carl Valentin

Sagen om Yen Ngoc og hendes datter har vagt opsigt. De skal udvises, fordi Yens mand, Kenneth Iversen, modtog revalideringsydelse, mens han uddannede sig til ingeniør efter en voldsom arbejdsskade. Kenneth og Yen har en søn sammen, som har været syg, hvilket har udskudt udvisningen af flere omgange.

”Det er ikke retfærdigt, at vi i Danmark straffer Kenneth Iversens familie. Han har gjort præcis, hvad samfundet opfodrer folk til; han har kæmpet sig op igen efter en arbejdsskade og videreuddannet sig, så han igen kan passe et arbejde. I dag har han et job, og familien kan forsørge sig selv, netop fordi han fik den ydelse, så han kunne uddanne sig. Jeg synes, det er en umenneskelig måde at behandle folk på.” Udtaler Carl Valentin.

Yen Ngoc og datterens udvisning er af flere omgange blevet udskudt. Yen og Kenneth har en fælles søn på seks måneder, der skal med Yen til Vietnam. Sønnen har haft en alvorlig lungesygdom, hvilket har udskudt udvisningen flere gange. To gange i sidste uge forsøgte Yen at begå selvmord og er stadig indlagt på Risskov Psykiatrisk Hospital, hvilket har udskudt udvisningen ydereligere.

”Vi kan ikke tillade os at udsætte en familie for så meget pres og uvished. Og det er ikke ansvarligt at sende et psykisk ustabilt menneske med to små børn ud af landet. Familien har ikke gjort noget galt, men blot taget imod en hjælpende hånd fra samfundet, som har stillet dem bedre. Det skal man ikke straffes for.” slutter Carl Valentin.

-------------------------------

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

PS:
Undertegnede er de næste to dage på sommergruppemøde med SF og kan derfor være svær at få fat i på mobilen. Mail kan derfor anbefales.

 

Kontaktperson:

Carl Valentin

40580270

carl@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom (SFU)

http://www.sfu.dk