SFU: Sæt valgkampen på pause Søren Pind

18. marts 2011   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SF Ungdom finder det dybt useriøst, at Søren Pind kommer med indenrigspolitiske beskyldninger om, at venstrefløjen er skyld i tøven overfor indgreb i Libyen, når der er dansk enighed om et flyveforbud.

”Søren Pind bruger den meget alvorlige situation i Libyentil at føre national valgkamp. Det er useriøst og barnligt. Vi er jo enige, sålad os sætte valgkampen på pause, stoppe mudderkastningen og koncentrere os omsammen at hjælpe de tusinder af mennesker, der risikerer at blive ofre for etblodbad i Libyen,” udtaler SF Ungdoms formand Pelle Dam.


SF og SF Ungdom har fra starten bakket fuldt op om etflyveforbud og forstår ikke hvordan kritik af krigen i Irak kan være skyld i Politikernestøven over for at gribe hurtigt ind og stoppe situationen i Libyen.


”Det er useriøst, når Søren Pind siger, at venstrefløjenskritik af Irakkkrigen er skyld i dansk og international tøven omkringflyveforbud. For det første er det ikke venstrefløjen, der sidder medbeslutningen. Hvis nogen har tøvet er det Lars Løkke og Lene Espersen. For detandet har vi hele tiden bakket et flyveforbud op,” udtaler SF Ungdoms formandPelle Dam, og fortsætter:


”Vi mener ikke, man kan sammenligne Irakkrigen og Libyen. Irakkrigenblev ført på en løgn, og det skal man som unge politisk aktive selvfølgeligsætte spørgsmålstegn ved. Når danske soldater sendes i krig, har befolkningenret til at vide, hvad grundlaget for krigen er. I Libyen er der tale om nogethelt andet end en storpolitisk magtkamp; nemlig humanitær indgriben for atredde liv og stoppe en humanitær katastrofe.”


SF ungdom mener, at Søren Pinds beskyldninger om venstrefløjensberøringsangst overfor militær indgriben klinger hult, når der er politiskenighed om indgriben i Libyen.


”Lad os stå sammen, om det, der er vigtigt nu. At redde liv.”afslutter Pelle Dam.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk