SFU: Regeringens SU-angreb er håbløst

04. januar 2013   |   SF Ungdom (SFU)  |  Flere pressemeddelelser

Dagbladet Politiken erfarer i dag, at meget tyder på en afskaffelse af det 6. SU-år i regeringens kommende SU-reform. SFU finder regeringens planer fuldstændig håbløse. SU-forringelser er en meget dårlig ide i en tid, hvor regeringen ønsker, at 25 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse.

SFU-formand Gry Möger Poulsen udtaler:

 

”Jeg synes det er meget dumt. Regeringen vil gerne have flere unge til at tage en uddannelse, men gør det nu sværere for os. Det virker noget bizart set i lyset af målsætningen om at skabe den ”den dygtigste generation nogensinde”. Det her er et skridt i den modsatte retning og det har tilmed en social slagside.”

 

SFU foreslår, at regeringen dropper spareplanerne og i stedet sikrer flere undervisningstimer på de videregående uddannelser, mere praksis- og erhvervsnær undervisning, forbedrer studievejledningen, intensiverer kampen mod ungdomsarbejdsløshed og åbner muligheden for 3 semestre på et år. Det vil i langt højere grad få flere unge til at gennemføre deres uddannelse på normeret tid.

 

Til regeringens planer om at forringe SUen på ungdomsuddannelserne for at bekæmpe det såkaldte ”SU-rytteri” siger Gry Möger Poulsen:

 

Det store problem med ”SU-rytteri” er tre ting. For det første, at rigtig mange unge ikke kan få en praktikplads og derfor starter på en ny uddannelse uden at gøre den gamle færdig. For det andet at mange unge bare blive vejledt til at starte på teknisk skole selvom de ikke er uddannelsesparate og for det tredje at mange på grund af uddannelsessnobberiet per automatik starter i gymnasiet og først bagefter finder ud af, at de faktisk hellere vil have en faglig uddannelse. Ingen af de tre ting løser regeringens spareforslag.”

 

 

 


Kontaktperson:

Gry Moger Poulsen

22275009

gry@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom (SFU)

35361777

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk