SF tager alle midler i brug for at skaffe unge et sted at bo

10. november 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SF vil ikke acceptere, at København ikke kan huse sine unge og tager derfor alle midler i brug for at skaffe ekstra studieboliger til de københavnske unge. To unge kandidater til Borgerrepræsentationen præsenterer i dag et nyt udspil.

Pressemeddelelse, 10. november 2009
SF tager alle midler i brug for at skaffe unge et sted at bo

To unge SF-kandidater til Københavns Borgerrepræsentation præsenterer i dag et udspil, der skal løse unges boligmangel i hovedstaden. Find udspillet nederst.


SF vil ikke acceptere, at København ikke kan huse sine unge og tager derfor alle midler i brug for at skaffe ekstra studieboliger til de københavnske unge. Kandidat til borgerrepræsentationen Sisse Marie Berendt Welling (SF) udtaler:

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at unge mennesker i København ikke kan få en studiebolig. Vi skal have sat gang i byggeriet af nye studieboliger nu, så problemet med at finde boliger til unge ikke vokser os over hovedet.”

Der er i de sidste år næsten ikke blevet bygget nye studieboliger og regeringen har ikke været villig til at lade kommunen tage de midler i brug, der skal til for at bryde den onde spiral. Kandidat til borgerrepræsentationen i København Jane Alrø Sørensen (SF) udtaler:

”Det kan ikke være rigtigt, at socialministeren blot vil lade stå til, imens tusinder af unge studerende må forgælde sig for at komme igennem deres studier. Det er altså ikke den måde, vi når regeringens eget mål om at få 95 % af en ungdomsårgang gennem en ungdomsuddannelse.”

For at komme problemet med manglende studieboliger til livs er SF klar til at tage alle midler i brug. Kandidat til borgerrepræsentationen Sisse Marie Berendt Welling udtaler:

”Vi er klar til at sælge kommunens grunde under markedspris, hvis der står en fond klar til at bygge studieboliger til priser, som de studerende kan betale for en SU.”

Kandidat til borgerrepræsentationen i København Jane Sørensen forsætter:

”Vi vil lave minikollegier, med plads til 4-5 studerende, i nogle af de almennyttige boligforeningers store lejligheder.”

De to kandidater fremlægger derfor i dag et udspil med fem konkrete initiativer, som kan modvirke den massive mangel på studie- og ungdomsboliger i København. Dette kan ses nedenfor.

Udspil om flere boliger til unge i København
København skal være en by hvor unge mennesker kan få et sted at bo. En by hvor unge mennesker ikke tvinges ud på det grå lejemarked for at få et sted at bo. Og en by hvor man, som ung, kan finde en bolig, der er til at betale for en SU.  

København er i dag den by i Danmark, der byder de studerende de værste boligforhold. Der er i dag kun 7.500 ungdomsboliger til 52.700 studerende.

De næste 10 år kommer der 100.000 flere unge i Danmark, hvoraf en stor del forventes at bosætte sig i København. Derfor skal der sættes ind nu. SF vil:
  • Bygge 300 nye studieboliger om året de næste 10 år i København
  • Lave minikollegier med plads til 4-5 unge i de almennyttige boligforeningers store lejligheder.
  • Sælge kommunale grunde billigere end markedsprisen til fonde, der vil bygge billige kollegier på grundene.
  • Yde kommunalt tilskud i form af forhøjet boligsikring til studerende, der vil bo i udsatte boligområder i København.
  • Istandsætte og modernisere uattraktive kollegier i København.

Hvem er Jane og Sisse
Sisse Marie Berendt Welling er 23 år og læser historie på Københavns Universitet. Hun bor i en fremlejet lejlighed i Vanløse.  Hun kan kontaktes på 23246542 eller sissemarie@sfu.dk.

Jane Sørensen er 31 år og arbejder som folkeskolelærer. Hun bor i Bispebjerg i en fremlejet lejlighed. Hun kan kontaktes på 29905694 eller jane@janesorensen.dk.

Kontaktperson:

Sisse Marie Welling

23 24 65 42

sissemarie@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk