SF Ungdom til regeringen: Kopier Hollandes rigmandsskat

29. december 2013   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SF’s ungdomsorganisation opfordrer den danske regering til at kopiere det forslag, som den franske præsident, François Hollande, netop har fået godkendt i Frankrig.

Det franske Forfatningsråd har netop godkendt en skat på 75 procent, der kommer til at gælde for den allerrigeste del af en franske befolkning. Nærmere bestemt dem, der tjener over en million euro om året.

Forslaget har været en mærkesag for det franske socialistparti, og SF Ungdom mener, at vi bør indføre en tilsvarende skat i Danmark. Provenuet skal ifølge de unge socialisters formand, Carl Valentin, bruges på at bekæmpe fattigdom.

»Det lader til, at franskmændene har forstået, at overklassen skal bidrage noget mere, hvis vi vil sikre en retfærdig fordeling af kriseregningen. Det kunne vi lære noget af i Danmark.« Udtaler SFU's landsformand, Carl Valentin. 

»Størstedelen af de superrige i vores samfund, har tjent deres penge på andre menneskers arbejde. Det mindste, de kan gøre, er at betale lidt af det tilbage til samfundet.« 

Kritikerne af den franske skat mener, at det er en hetz mod de rigeste. Men den argumentation køber SFU’s formand ikke.

»Det her handler ikke om at straffe nogen for at være rige. Det handler om retfærdighed. I Danmark har vi endnu engang slået rekorden i, hvor mange der søger julehjælp, og tusindvis af børn vokser op i fattigdom. Samtidig er der mennesker, der har flere penge, end man nogensinde får brug for. Det er ikke fair.«

-------------------------------

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

Pressebilleder:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/CV-pressebillede.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/131020_sfu_carl_philipdavali-4.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/IMG_0109.JPG