SF Ungdom til regeringen: Genindfør mellemskatten og tilføj en eliteskat

30. december 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SF’s ungdomsorganisation opfordrer den danske regering til at skabe et mere progressivt skattesystem og genindføre mellemskatten, som blev afskaffet under skattereformen i 2009. Derudover foreslår ungdomsorganisationen, at der indføres, det de kalder en eliteskat.

"Vi skal tilbage til et rigtigt progressivt skattesystem, hvor de rigeste bidrager noget mere til samfundet. De sidste mange års skattereformer har over flere gange hævet topskattegrænsen og helt fjernet mellemskatten. Det har været med til at øge uligheden markant” siger Landsformand for SF Ungdom, Nanna Bonde.

Som SF Ungdom foreslår det, skal der altså genindføres en mellemskat, samt indføres en eliteskatte. Eliteskatten skal ifølge ungdomsorganisationen ramme de indkomster, som overstiger 1 mio. kroner årligt med en yderligere trækprocent på fem procent.

”Fjernelsen af mellemskatten har medført stigende ulighed, da lønforskellen mellem forskellige grupper på arbejdsmarkedet er blevet større. Det undre mig, at Liberal Alliance i disse dage kæmper med næb og klør for at hæve topskattegrænsen, når OECD netop peger på, at den stigende ulighed direkte skader væksten” Siger Nanna Bonde. 

Ifølge LO er lønnen for en håndværker steget med 1.200 kroner i disponibel indkomst, mens den for en direktør i samme periode er steget med 6.200 kroner.

”I stedet for at snakke om skattelettelser til de rigeste, så bør politikerne arbejde på at skabe et fair skattesystem. Det er helt rimeligt, at dem der har de største indkomster også bidrager noget mere til samfundet.” Sådan siger Landsformand for SF Ungdom, Nanna Bonde. 

 

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35361777

sfu@sfu.dk

http://sfu.dk