SF Ungdom støtter polititiltag mod yderligtgående aktivister

12. august 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Klimaaktivister, der laver ballade under topmødet i København til december, vil blive overvåget af politiet. SF Ungdom, der selv er hjemsted for mange klimainteresserede unge, bakker overraskende op om tiltaget.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, onsdag d.12. august 2009
Klimatopmøde:
SF Ungdom støtter polititiltag mod yderligtgående aktivister

Klimaaktivister, der laver ballade under topmødet i København til december, vil blive overvåget af politiet, skriver Politiken i dag. SF Ungdom, der selv er hjemsted for mange klimainteresserede unge, bakker overraskende op om tiltaget.

”Hvordan klimatopmødet kommer til at løbe af stabelen er selvfølgelig ikke til at vide nu. Men bliver der ballade er det overordentligt fornuftigt, at politiet tager skridt for at få de voldelige elementer i klimabevægelsen fjernet fra gaderne,” udtaler SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

Danmarks største politiske ungdomsorganisation er dog ikke modstandere af, at folk går på gaden under klimatopmødet.

”Der er klart behov for folkelige manifestationer under topmødet. Vi bør som befolkning gøre alt hvad vi kan for at markere, at vi kræver en ambitiøs aftale, der kan dæmme op for klimakatastrofen. Men det er afgørende, at det sker på en fredelig måde, og derfor er det fint, at politiet er villige til at gribe ind mod eventuelle lovbrydere, så de almindelige borgere, der vil markere deres krav om en ambitiøs aftale, kan føle sig sikre og trygge i Københavns gader,” fortsætter Pelle Dam.

SFU-formanden mener, at et folkeligt pres kan være med til at optimere den aftale, der skal forhandles på plads – hvis det vel at mærke er et roligt og fredeligt folkeligt pres.

”Jeg tror ikke, at markeringer, der bryder lovgivningen og almindelig god opførsel, vil blive taget seriøst. Derimod vil store fredelige og mangfoldige markeringer med både unge, entusiastiske klimaaktivister fra Danmark såvel som udland og almindelige familier og borgere kunne gøre en forskel,” mener SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

Han vurderer, at den store fredelige og familievenlige demonstration, der er varslet midt under klimatopmødet lørdag d. 12. december, har stort potentiale.

”Hvis vi bliver 50.000 mennesker på gaden 12. december, så vil det blive hørt,” afslutter Pelle Dam.

* * *

For yderligere oplysninger eller supplerende udtalelser, kontakt:
Pelle Dam, landsformand for SF Ungdom, mobil 21 45 50 29, mail pelle@sfu.dk

* * *

SF Ungdom er Danmarks største politiske ungdomsorganisation med over 3200 betalende medlemmer. SF Ungdom er en del af det såkaldte 12. december-initiativ.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bor på Amager med sin kæreste. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk