SF Ungdom hylder fagligheden

04. februar 2016   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Almindeligvis er der kun kritiske ryster at spore, når SF Ungdom taler om erhvervsuddannelserne, men torsdag til fredag er de mødt talstærkt op til DM i Skills i Fredericia for at hylde fagligheden.

”I SFU mener vi, at der er et ekstremt stort uddannelsessnobberi, som ofte rangere erhvervsuddannelserne lavere end de gymnasiale uddannelser. I disse dage er nogen af fremtidens allerdygtigste håndværkere samlet i Fredericia for at konkurrere på deres fag og kompetencer – og det skal vi da hylde” Siger landsformand for SF Ungdom Nanna Bonde. 

DM i Skills foregår i Fredericia fra torsdag til lørdag og her vil omkring 300 unge erhvervsuddannelseselever konkurrere inden for forskellige fag om at blive landets bedste. 

SF Ungdom har i en årrække sat specielt fokus på erhvervsuddannelserne med kampagnen ”Respekt for erhvervsuddannelserne”, og det er et budskab, som de også har med sig til årets Danmarks mesterskab.


”Der kan ikke være længe til at trepartsforhandlingerne skydes i gang og her bør det være ungdommen der kommer øverst på dagsordenen. I dag mangler rigtigt mange unge på erhvervsuddannelserne fortsat en læreplads og skolepraktikken, som skal fungere som et alternativ hertil, er mange steder meget kritisabel. Danmark kommer til at mangle faglærte i fremtiden og hvis ikke der bliver rettet op på forholdene på erhvervsuddannelserne, så tror jeg ikke, at det billede kommer til at ændre sig. Respekten må tilbage til fagligheden!” Siger Nanna Bonde. 

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://sf