SF Ungdom går imod moderpartiet: Vil forbyde omskæring af drengebørn

11. januar 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SFU går til angreb på SF’s sundhedsordfører, Özlem Cekic, der har meldt ud, at partiet fortsat vil tillade omskæring af drengebørn. Organisationens landsformand, Carl Valentin, kalder omskæring ”et overgreb på forsvarsløse børn” og efterlyser en debat om retten til at bestemme over sin egen krop.

»Hun må have tabt småkagerne.« Så kontant lyder meldingen fra SFU’s landsformand, Carl Valentin, efter SF’s sundhedsordfører, Özlem Cekic, har meldt ud, at hun ikke på nuværende tidspunkt kan støtte et forslag om at forbyde omskæring af drengebørn i Danmark.

»Jeg forstår ikke, hvordan man alvorligt kan mene, at det er ok at skære i børns kønsdele. Omskæring er et alvorligt indgreb, som folk selv bør have retten til at bestemme, om de vil have eller ej.« Siger landsformand, Carl Valentin.

»Det er misforstået tolerance at mene, at folks frihed til at udøve religiøse ritualer står over friheden til at bestemme over sin egen krop. Ønsker man at blive omskåret, kan man blive det, når man er myndig. Det er ikke et valg, ens forældre bør tage for en.« Udtaler Carl Valentin.

SF’s sundhedsordfører siger, at hun og SF vil overveje et forbud, hvis Sundhedsstyrelsen melder ud, at det er direkte sundhedsskadeligt. Men den tilgang giver de unge SF’ere ikke meget for.

»Hvis Sundhedsstyrelsen melder ud, at omskæring af drengebørn er direkte sundhedsskadeligt, er det kun endnu et argument for at forbyde det, men der er rigeligt med argumenter i forvejen. Flere og flere mænd står frem og fortæller, hvilke gener de har haft i forbindelse med omskæring, og vi ved, hvor meget omskæring nedsætter følelsen. Det er ikke et ubetydeligt indgreb, som nogen påstår, men en forandring af kroppen, man skal leve med resten af livet.«

Debatten om omskæring er blusset op efter et nyt studie har vist, at omskæring øger risikoen for, at drenge udvikler autisme. Således er der dobbelt så mange danske drengebørn under fem år med infantil autisme blandt omskårne drenge i forhold til drenge, der ikke er blevet omskåret.

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk
Link til pressebillede:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/Carl%20Valentin.JPG