SF Ungdom: Vi stiller Jyske Bank til ansvar

14. juni 2016   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

I marts måned gæstede en stor gruppe kritiske aktionærer fra initiativet ”Bankernes Samvittighed” både Jyske Bank og Danske Banks generalforsamling. Nu mødes de med Jyske Banks direktør for at stille ham til ansvar.

Da initiativet "Bankernes Samvittighed" for et par måneder tilbage deltog i Jyske Banks generalforsamling var det med en række krav til banken om at tage samfundsansvar. 

Gruppen, som alle er medlemmer af SF Ungdom, stillede forslag til generalforsamlingen om at sætte et loft over gyldne håndtryk, at tage flere elever i banken, at droppe investeringer i fossil energi og at banken skulle bakke op om skat på finansielle transaktioner. Alle forslag blev på Jyske Banks generalforsamling forkastet. Til gengæld blev de kritiske aktionærer inviteret til møde med bankdirektør Anders Dam for at drøfte forslagene.

”Vi har selvfølgelig taget imod tilbuddet om, at præsentere vores forslag for bankens direktør, og vi ser frem til at forklare ham baggrunden for vores forslag, og håber, at banken vil tage vores bekymringer og idéer med videre” Siger landsformand for SF Ungdom, Nanna Bonde.

Nanna Bonde deltager selv i mødet ved Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg sammen med to lokale SFU’ere.

SF Ungdoms initiativ ”Bankernes Samvittighed” deltog også sidste år i Jyske Banks generalforsamling. Her stillede de forslag om, at banken skulle tage afstand fra skattely, hvilket generalforsamlingen stemte igennem. Siden da har banken flere gange været omdrejningspunkt i medierne for netop skattely.

”På mødet i dag vil vi stille banken til ansvar. Da de sidste år stemte vores forslag igennem og gav os lovning på, at tage afstand fra skattely, havde vi ikke forventet, at de fortsat ville rådgive deres kunder til at snyde systemet.” Siger Nanna Bonde.

Nanna Bonde, samt Christian Bak og Anton Smolarz fra SFU Silkeborg, mødes med Anders Dam den 14.06 klokken 14.00 ved Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg. 

Vedhæftet er to billeder fra generalforsamlingen i marts. Det ene billeder er af Anders Dam og Nanna Bonde. 

 

 

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://sfu.dk