SF Ungdom: Regeringen har lovet penge til psykiatrien

04. september 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Nul kroner til fødende, besparelser på 8,7 milliarder på uddannelsesområdet og forringelser af miljø- og klimasatsningen med 340 millioner kroner er blot et par af regeringens seneste udmeldinger. Indtil nu har regeringens udmeldinger op til finanslovsforhandlinger alle peget velfærdsforringelser i den offentlige sektor og svækkelse af miljø- og klimasatsningen. Men nu minder SF Ungdom Venstre om, at de i regeringsgrundlaget har lovet penge til forbedring af psykiatrien.

Regeringsgrundlaget slår fast, at retten til en hurtig behandling både gælder fysiske og psykiske sygdomme, men ifølge SF Ungdom kræver det, at pengene følger med.

 

”I dag er mere end 10.000 børn og unge på antidepressiv medicin, og stress er blevet en folkesygdom. Der er simpelthen behov for, at psykiatrien opprioriteres” Siger landsformand for SF Ungdom, Nanna Bonde. Hun fortsætter ”Det er glædeligt, at Venstre i regeringsgrundlaget ligger op til at sidestille fysiske og psykiske sygdomme, men hvis det skal blive virkelighed, skal der tilføres flere penge til psykiatrien.”

 

Nanna Bonde mener, at regeringen bør sætte penge af på finansloven til psykologhjælp til unge ”Brækker du benet får du betalt regningen af vores fælles sundhedsvæsen, men knækker du psyken står du helt alene. Det bør ikke være størrelsen på din pengepung, der afgør hvorvidt, du kan få den nødvendige behandling” mener SFU-formanden.

 

I regeringsgrundlaget står desuden, at alle patienter har ret til hurtig behandling uanset pengepung. 

 

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://sfu.dk