SF Ungdom: Katastrofal hjemsendelsesaftale

18. maj 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Det er ”dybt umenneskeligt” og ”under al kritik”, at VKO nu vil sende 282 afviste irakiske asylansøgere hjem, mener SF Ungdom. ”De borgerlige lader til at have glemt, at det er mennesker, vi har med at gøre,” forklarer landsformand Pelle Dam.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, mandag d. 18. maj 2009

Katastrofal hjemsendelsesaftale

Det er ”dybt umenneskeligt” og ”under al kritik”, at VKO nu vil sende 282 afviste irakiske asylansøgere hjem, mener SF Ungdom. ”De borgerlige lader til at have glemt, at det er mennesker, vi har med at gøre,” forklarer landsformand Pelle Dam.

I sidste uge indgik den danske og irakiske regering en hjemsendelsesaftale, der berører 282 irakiske flygtninge, der opholder sig i Danmark men har fået afvist deres ansøgning om asyl.

Men det er inhumant at sende irakerne hjem, mener Danmarks største politiske ungdomsorganisation SF Ungdom.

Fast og fucked up

”Det er under al kritik, at regeringen har valgt at indgå denne hjemsendelsesaftale. VKO betegner normalt deres udlændingepolitik som ”fast og fair”, men i dette tilfælde vil jeg nærmere kalde den ”fast og fucked up”, for nu at sige det lige ud,” udtaler SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

”Der er tale om mennesker, der har boet i Danmark op til 10 år, og iblandt dem er der omkring 50 børn, hvoraf mange af dem nærmest ingen tilknytning har til Irak. Der er tale om mennesker, hvis nærmeste likvideres hjemme i Irak. Det er fuldstændig uanstændigt og dybt umenneskeligt at sende dem tilbage til et krig i land,” tilføjer han.

Danmarks ansvar

Pelle Dam understreger, at Danmark selv har et stort ansvar for flygtningene, fordi vi selv har været involveret i Irak-krigen, som er baggrunden for, at irakerne ikke kan vende hjem.

”Når man går i krig med et andet land må der også følge et ansvar for de civile med. Dette her med at føre krig i et fjernt land og så ikke ville hjælpe dem, der tvinges til at flygte, det er uacceptabelt og uansvarligt. Det er altså rigtige mennesker, vi taler om,” understreger SFU-formanden.

Yderligere informationer

SF Ungdoms landsformand Pelle Dam kan kontaktes på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bosat på Amager. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3000 betalende medlemmer. SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk