SF Ungdom: KU er håbløst gammeldags

10. maj 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Konservativ Ungdom mener ikke, at der skal indføres ligestilling i det danske kongehus, men det er ”dybt foragteligt”, ”reaktionært” og ”forandringsfjendsk”, mener SF Ungdoms formand Pelle Dam.

Pressemeddelelse, søndag d. 10. maj 2009

SF Ungdom: KU er håbløst gammeldags

Det er ”dybt foragteligt”, ”reaktionært” og ”forandringsfjendsk” når Konservativ Ungdom melder ud, at der ikke bør indføres ligestilling i det danske kongehus, mener SF Ungdom.

Konservativ Ungdom mener ikke, at der skal indføres ligestilling i det danske kongehus, skrev Ritzau i går. SF Ungdoms formand Pelle Dam er med egne ord chokeret over udmeldingen.

”De unge konservative lader til at have glemt, hvilken tid vi lever i. Modstand mod ligestilling hører hverken dette eller det forrige århundrede til,” mener han.

”KU påstår godt nok, at det ikke er en general modstand mod ligestilling, der ligger til grund for deres udmelding – men hvad søren er det så? Det er håbløst gammeldags og politisk dybt foragteligt at mene, at mænd skal prioriteres frem for kvinder,” siger Pelle Dam.

Konservativ Ungdoms formand Rune Kristensen udtalte i går til Ritzau, at historiske værdier er lige så vigtige som kampen for ligestilling.

”KU forsøger at skjule deres forældede patriarkalske holdninger bagved traditioner og historie. Det er dybt reaktionært og totalt forandringsfjendsk. Jeg troede virkelig ikke, at der stadig fandtes mennesker her til lands, der hellere kæmper for at bevare gårsdagens samfund end for fremskridt og bedre verden – men der tog jeg åbenbart fejl,” afslutter SFU-formanden.

***

For yderligere udtalelser, kontakt SF Ungdoms formand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29, telefon 35 36 17 77 eller mail pelle@sfu.dk.

 

Det vedlagte pressefoto kan frit anvendes med kreditering af fotograf Tobias Nørgaard Pedersen.

***

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3000 betalende medlemmer. SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bosat på Amager. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk