SF Ungdom: Forbyd alkoholreklamer og fjern slik fra børnehøjde ved kassen

11. juli 2014   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

I disse dage går fødevareminister, Dan Jørgensen, til angreb på detailhandlen, som han ikke mener, gør nok for danskernes sundhed.

Men hårde ord er ikke nok, mener Carl Valentin, der er landsformand for SF Ungdom. Stod det til de unge folkesocialister forbød man både slik i børnehøjde ved kassen og reklamer for alkohol i det offentlige rum.

»De seneste år er der sket et boom i virksomhedernes magt over befolkningen. Vi udsættes konstant for fristelser og reklamer, der skal få os til at gøre, som virksomhederne ønsker. På busserne opfordres kvinder til at få lavet nye bryster, ved busstoppestederne opfordres vi til at drikke mere alkohol, og ved kassen i supermarkedet fristes børn med slik. Det er en trist udvikling, som vi som samfund har et ansvar for at sætte en stopper for.« Udtaler SFU’s formand, Carl Valentin.

Reaktionerne på Dan Jørgensens udmeldinger har været heftige, og han beskyldes bl.a. for at ville begrænse danskernes frihed. SFU’s formand mener dog ikke, at forbud mod diverse reklamer begrænser folks frihed. Tvært imod.

»Folk må selv bestemme, om de har lyst til at spise slik, drikke bajere og ryge smøger. Det kunne vi ikke drømme om at forbyde. Problemet er, at når man konstant udsættes for manipulerende reklamer, så er det sværere at træffe et oplyst og frit valg. Som reglerne er i dag, kan en alkoholiker på afvænning ikke gå gennem gaden uden konstant at blive fristet til at begynde at drikke igen. Det har intet med frihed at gøre. Jeg tror i øvrigt, det er de færreste, der savner tobaksreklamerne, som blev forbudt for år tilbage.« Siger Carl Valentin.

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

Pressefoto – (Fotograf: Mark Knudsen, Monsun)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/Pressefoto%20-%20Carl%20Valentin.%20Fotograf%20-%20Mark%20Knudsen%2C%20Monsun.jpg