SF Ungdom: De borgerlige skaber mere kriminalitet

06. oktober 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

VKO's forslag om at sænke den kriminelle lavalder er et misforstået forsøg på at bekæmpe ungdomskriminaliteten og vil resultere i det modsatte, mener SF Ungdom.

Pressemeddelelse, tirsdag d. 6. oktober

SF Ungdom: De borgerlige skaber mere kriminalitet

 

”Et misforstået forsøg på at bekæmpe kriminaliteten i det danske samfund”. Sådan betegner SF Ungdoms landsformand Pelle Dam de borgerliges forslag om at sænke den kriminelle lavalder til 14 år.


 

”Ungdomskriminalitet er et stort problem, som der bør gøres noget ved – jo hurtigere des bedre. Men regeringens forslag om at nedsætte den kriminelle lavalder til 14 år, som statsministeren ventes at præsentere i sin åbningstale i dag, er et misforstået forsøg på at bekæmpe kriminaliteten i det danske samfund, som vil skabe mere frem for mindre kriminalitet blandt de unge,” mener SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

 

”Smider man unge helt ned til 14 år i fængsel vil de blive hærdede og kommer ud som hårdkogte forbrydere. Derfor gør regeringen danskerne en bjørnetjeneste, hvis de sænker den kriminelle lavalder. Unge kriminelle skal naturligvis straffes, men lad os da opdrage dem til gode samfundsborgere frem for til kriminelle. Det kunne for eksempel ske ved alternative straffe såsom at tvinge unge til at fjerne deres egen graffiti og lignende tiltag,” foreslår den unge folkesocialist.

 

”Jeg sad og så Nyhederne på TV2 i går aftes, og der optrådte en ung fyr ved navn Ahmed Osman. ”Man bliver dannet til at være kriminel derinde,” forklarede han om sin tid bag tremmer. Bagefter zappede jeg over på DR, og i deres Tv-avis kunne man møde en anden ung fyr – denne gang kun 14 år gammel. Han hed Jonas Hansen og sagde, at han nok bare havde fået en masse kontakter, hvis han var røget direkte i fængsel efter at have forsøgt på at begå et væbnet røveri. 14-årige er kun børn. De er simpelthen for unge til at smide i fængsel – og gør man det alligevel vil det kun medføre mere kriminalitet,” afslutter Pelle Dam.

 

For yderligere informationer eller supplerende kommentarer, kontakt:

SF Ungdoms landsformand Pelle Dam – mobil 21 45 50 29, mail pelle@sfu.dk.

 

FAKTA:

SF Ungdom er med over 3.000 betalende medlemmer Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation. Landsformand Pelle Dam er 22 år gammel og bosat på Amager med sin kæreste. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk