Robotter til græsplænen sælger sig selv

29. juni 2011   |   Toprobot.dk  |  Flere pressemeddelelser

Efterspørgslen på én af de mest populære husholdningsrobotter, robotplæneklipperen, er eksploderet. Ifølge Johnny Nielsen fra Toprobot.dk skyldes det først og fremmest haveejernes fascination af automatikken.

Den voldsomme udvikling i efterspørgslen oplever indehaveren af robotfirmaet toprobot.dk, Johnny Nielsen, ved at hans ordrebog fyldes hurtigere end lageret, så flere kunder har oplevet ventetid.

Vinterkulde ingen hindring
Og det er ikke blot de seneste varme dage, der har sat gang i salget. ”Allerede i februar, da jorden var dybfrosset og mange steder stadig dækket af sne, solgte jeg sæsonens første robotter. Og hen over foråret er efterspørgslen vokset hurtigere end græs på en fugtig sommerdag,” fortæller en glad robotentusiast. Johnny Nielsen konstaterer også at den mest populære model, Ambrogio L50 Evolution der automatisk håndterer plæner på op til 800 m2, ikke får lov at stå mange dage på lageret. ”Jeg fik 15 forleden dag, de 11 var forudbestilt og de sidste 4 er allerede solgt,” fortæller han.
Johnny Nielsen ser flere forskellige grunde til, at salget går næsten lige så automatisk, som robotten selv. ”Uanset hvor travlt, man har i hverdagen, så vokser græsset i takt med det gode sommervejr. Og efter at de tidlige robotters børnesygdomme er udryddet, er kunderne generelt helt trygge ved at slippe en robot løs i haven,” fortæller han og fortsætter: ”Samtidig er priserne på mange modeller jo helt sammenlignelige med de motordrevne plæneklippere, som de konkurrerer med – og hvorfor skulle man tøffe rundt med høreværn på en plænetraktor, når man kan sidde i en liggestol med en god bog?”

Fascinerende automatik
Johnny Nielsen oplever også, at kunderne fascineres af robotternes effektivitet. ”Næsten alle modeller nu om dage kommer med en ladestation, som robotten selv søger hjem til, når den trænger til mere strøm. Og næsten alle modeller kan programmeres til at køre på bestemte tidspunkter, så plænen i princippet kan holdes klippet hver eneste dag. Og så er der altså en helt særlig fornøjelse ved at stå og kigge på en lille effektiv slider, som i sit helt eget tempo laver det arbejde, som man selv tidligere har knoklet med,” fortæller han.
Nogle af toprobot.dk’s kunder fortæller også, at de ikke kan slå græs med traditionelle maskiner på grund af allergi. Med en robot slipper allergikerne for overhovedet at være i nærheden, når plænen klippes, og dermed slipper de for generne.

Robotter i alle størrelser
Hos toprobot.dk fås robotplæneklipper i alle størrelser. Den mindste model klarer plæner op til 400 m2, mens de største, som klarer op til 2 hektarer park eller golfbane er gps-styret og kan kontaktes via trådløst netværk.
Johnny Nielsen er selv fascineret af robotter og har gennem årene installeret adskillige forskellige husholdningsrobotter i sit eget hjem. ”Det er spændende at følge udviklingen i husholdningsrobotterne, og især er det da interessant, at robotterne i mange tilfælde efter hånden er så effektive, at de helt kan erstatte traditionelle husholdningsmaskiner,” mener den engagerede robotmand.

Læs her, hvordan en robotplæneklipper fungerer: http://www.toprobot.dk/blog/robotplaenklipperens-funktioner/

Kontaktperson:

Johnny Nielsen

30 86 66 66

johnny@toprobot.dk

Afsender:

Toprobot.dk

30 86 66 66

johnny@toprobot.dk

http://www.toprobot.dk