Robotteknologi sikrer danske arbejdspladser

05. november 2013   |   NiceHair.dk  |  Flere pressemeddelelser

Mens andre virksomheder vender blikket mod udlandets billige arbejdskraft, når de skal have løst ufaglærte opgaver, går NiceHair.dk en markant anden vej. De indfører moderne Kardex-lagerteknologi og bevarer derved danske arbejdspladser.

NiceHair.dk er støt og roligt vokset ud af sit i alt 1100 m2 store lager i Esbjerg, men folkene bag føler sig ikke fristet af tilbud om billige lagerarbejdere i østlandene. I stedet har de investeret i ultramoderne lagerteknologi, der kan gøre de danske medarbejdere mere effektive.

"Vi er stolte over at være en dansk virksomhed, og vi er glade for vores dygtige danske medarbejdere, så tanken om at outsource ligger os meget fjernt," siger stifter og administrerende direktør Tonny Bruun. Derfor flytter NiceHair.dk kun 5-6 km til en ny og større lagerbygning, der bliver indrettet med Kardex system, som er det sidste skrig inden for lagerrobotter.

Omvendt lagerproces

De nye lagerrobotter vender hele processen i pakning af ordrer. Normalt går lagerarbejderen op og ned ad lange reolgange med en vogn og pakker ordrerne. Det bliver til rigtig mange skridt og rigtig mange ubekvemme løft og stræk, når han skal finde den rigtige vare på den rigtige hylde.
I den nye lagerhal beder han blot robotten om en bestem vare. I løbet af få sekunder, skifter hylderne på reolen plads, og hylden med den rigtige vare står lige ud for ham i bekvem løftehøjde - lige til at plukke og pakke. Derved sparer lagerarbejderen tid, og han undgår at komme ud i belastende arbejdsstillinger.

Bedre arbejdsmiljø

"Den nye teknologi gør os ikke blot mere effektive. Den forebygger også arbejdsskader og nedslidning af vores medarbejdere, fordi der er taget hensyn til ergonomien samtidig med effektiviteten. Det betragter vi som den kloge måde at forbedre arbejdsgangen på vores lager på," forklarer Tonny Bruun, der ikke mener, at de nye maskiner koster arbejdspladser.

"Tvært imod. Vi sigter fortsat mod vækst i NiceHair.dk, og vi satser på at beholde alle medarbejdere i forbindelse med flytningen. Vi regner i stedet med at vores strategi for virksomhedens udvikling vil skabe flere arbejdspladser, og med investeringen i robotteknologien giver det sig selv, at også vores næste mange arbejdspladser skal ligge her i Esbjerg," siger Tonny Bruun.

Og de næste arbejdspladser ligger måske ikke så fjernt ud i fremtiden. I hvert fald pakker lagerfolkene i Esbjerg allerede ordrer, som afsendes til NiceHair.dk's kunder i Sverige, og om kort tid åbner NiceHair.dk også webshop i Finland under navnet NiceBeauty.com.

Fakta om NiceHair.dk:

 

  • NiceHair.dk flytter fra Lillebæltsvej 11 til et større lager på Randersvej 30 - også i Esbjerg.
  • NiceHair.dk har ca. 40 ansatte.
  • NiceHair.dk's nye lager er indrettet med Kardex lagerrobot. 
  • NiceHair.dk vandt i 2013 E-handelsprisen i kategorien "Brugernes favorit"
  • NiceHair.dk er stiftet i 2009 og er vokset eksplosivt siden.
  • NiceHair.dk scorer 9,5 ud af 10 hos Trustpilot med næsten 20.000 anmeldelser.
  • NiceHair.dk har som mål at dække alle kvinders behov.
  • I udlandet går NiceHair.dk under navnet NiceBeauty.com.

 


 

Kontaktperson:

Simon Elkjær

50 50 97 64

simon@nicehair.dk

Afsender:

NiceHair.dk

Lillebæltsvej 11
6715 Esbjerg N

50 50 97 64

simon@nicehair.dk

http://nicehair.dk