Reaktion på pointsystemet | SF Ungdom: Snobbet regering!

17. november 2010   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

VKO's pointsystem for ægtefællesammenføring tilgodeser universitetsuddannede mere end dobbelt så meget som pædagoger og sygeplejersker, og håndværkere slet ikke får point. Danmarks største ungdomsparti kalder regeringen og Dansk Folkeparti for elitære og snobbede.

"Regeringen og Dansk Folkeparti snobber opad, når de slet ikke vil give point til håndværksuddannede og belønner universitetsuddannede mere end dobbelt så meget som uddannede sygeplejersker, pædagoger eller lærere. Vi får brug for veluddannet arbejdskraft i fremtiden - det gælder både folk, der arbejder mest med deres hænder og folk der mest arbejder med deres hoveder. Vi har brug for både håndværkere, plejepersonale og akademikere. Derfor er det helt hen i vejret, at det skal give så mange flere point at have taget en universitetsuddannelse end for eksempel en professionsbachelor, og at håndværkere slet ingen point får," mener SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

"Det er en elitær og snobbet holdning, at det kun er universitetsuddannede, vi kan bruge - og eksperternes fremskrivninger viser også, at det er forkert. Det vigtigste er, at unge tager sig en uddannelse, for det har vi brug for hvis fremtidens velfærd skal finansieres, men en akademiker skal ikke være mere værd end en tømrer i den sammenhæng," udtaler SFU-formanden.

SF Ungdom er Danmarks største ungdomsparti.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk