ReMoni får 13,6 mio. til at udvide med ultralyds-flowmåling

29. september 2020   |   ReMoni  |  Flere pressemeddelelser

GreenTech-virksomheden ReMoni er blevet boostet med et stort millionbeløb til at udvide deres eksisterende platform. ReMoni producerer clamp-on monitorering af energi og teknik i bygninger og produktion og modtager en atypisk investering bestående af både offentlige og private midler.

ReMonis udviklingsprojekt clamp-on flowmåling er blevet udvalgt og modtager 3,6 mio. DKK i Innobooster-bevilling. Hos ReMoni er man yderst taknemmelig for den tiltro, Innovationsfonden har udvist ved at give virksomheden en bevilling. Innobooster er Innovationsfondens tilskud til virksomheder, der ønsker at udvikle og markedsmodne et nyt produkt, en ny service eller forbedre en proces, der øger deres virksomheds konkurrenceevne og skaber vækst. 

Innovationsfondens investering på 3,6 mio. DKK bliver matchet af en privat investering på 10 mio. DKK fra ReMonis medejer og bestyrelsesformand Kenneth Iversen. Kenneth er en erfaren og succesfuld erhvervsmand med et stærkt værdisæt om ordentlighed, ansvarlighed, samt ikke mindst at gøre medarbejderne til medejere.

Dansk bæredygtighed

ReMoni er en dansk virksomhed, der opnår besparelser i produktion og bygninger ved effektivt at finde og rette op på driftsfejl og spild. ReMonis løsning bygger på ny, intelligent teknologi og differentierer sig bl.a. ved, at prisen på detaljeret vand- og varmemåling kan nedbringes til 1/5 af prisen på konkurrenternes målere på markedet.

ReMonis clamp-on flowmåling bruger ultralyd til at overvåge flow – altså mængden af væske, der løber igennem et rør over en given periode. Millioninvesteringen skal gå til anden fase i udviklingen af clamp-on flowmåling af vand og varme. Første fase er udvikling af en prototype og anden fase videreudvikling til et markedsklart produkt. Det smarte er, at målingerne kan foretages uden på eksisterende rør, så man undgår at skære ind i rørene for at montere måleren.

”Det er stærkt, at Kenneth Iversen og Innovationsfonden går sammen om investering i grøn teknologi til nem og billig måling af flow. Alle parter får en bedre investering, og vi gavner den nødvendige omstilling til at imødegå klimakrisen.” - Bo Eskerod Madsen, CEO i ReMoni

Mission om mindre spild 

Udvikling af clamp-on flowmåling understøtter ReMonis mission om at eliminere spild af energi, produktion og CO2. Virksomhedens CEO, Bo Eskerod Madsen startede sin karriere som elektriker langt ude på landet og endte undervejs med en ph.d. i analytisk statistik (også kaldet Data Science) fra Danmark og New Zealand. Han grundlagde ReMoni i 2014, og i 2018 flyttede ReMoni i større lokaler i Stilling. I 2021 kan virksomheden endnu engang se frem til at udvide med større lokaler. 


Faktaboks:
- Navnet ReMoni er en forkortelse for ”Resource Monitoring”.
- ReMonis nuværende løsning består af strømmåling, med sensorerne PowerMoniSpot og PowerMoniMain, og temperaturmåling med sensoren HeatMoniSpot. Clamp-on sensorernes helt nye teknologi giver dig detaljerede målinger og mulighed for at indstille alarmer i ReCalc og ReCalc MoniTor for at opdage og forebygge uhensigtsmæssig drift.
- Innobooster er Innovationsfondens tilskud til virksomheder, der ønsker at udvikle og markedsmodne et nyt produkt, en ny service eller forbedre en proces, der øger deres virksomheds konkurrenceevne og skaber vækst.
- I foråret 2020 tiltrådte Kenneth Iversen som bestyrelsesformand i ReMoni. Kenneth Iversen er kendt som danskeren, der i 2011 solgte succesvirksomheden Unimerco for 1,44 mia. DKK efter at have flyttet topledelsen ud på fabriksgulvet. Kenneth kalder det kuttermodellen med kommentaren: ”Vi skal ikke have dem, vi ikke har brug for, men dem der er her, er noget værd. Og det skal vi vise dem.”
- ReMoni er grundlagt i 2014 af CEO Bo Eskerod Madsen og opstartet i Østbirk, Danmark.
- Bo startede sin karriere som elektriker langt ude på landet og har en ph.d. i analytisk statistik (også kaldet Data Science) fra Danmark og New Zealand.
- ReMoni designer, udvikler og producerer selv sensorer og cloud-teknologi.
- Du kan læse mere om ReMoni på www.remoni.com