PorcoVision præsenterer alarmsystem på NutriFair

14. januar 2019   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

På fagmessen for husdyrproducenter kan man bl.a. møde ung iværksætter-trio, som vil redde smågrise med overvågning og kunstig intelligens

På onsdag går det løs med NutriFair i Fredericia – fagmessen for husdyrproducenter – og blandt de forventningsfulde udstillere er Odense-firmaet ”PorcoVision”. Den fynske startup-virksomhed er skabt af tre unge ingeniører, som vil banke dødeligheden ned hos pattegrise ved hjælp af kunstig intelligens.

PorcoVision har udviklet et intelligent system til overvågning af farende søer, hvor et kamera monteres over båsene og registrerer fødslerne af pattegrise og alarmerer staldpersonalet via en smartphone, når en so har behov for hjælp. 

- I Danmark dør 10 procent af alle pattegrise som følge af iltmangel under fødslen. Det svarer til knap to grise pr. kuld. Størstedelen af disse pattegrise kan reddes, hvis der gives rettidig faringshjælp til soen. For svineproducenterne er der ikke kun en stor økonomisk gevinst, men også en dyrevelfærdsmæssig gevinst i at reducere dødeligheden, påpeger Christian Rasmussen, som sammen med Christine Lundby og Christian Moeslund driver PorcoVision.

Oplagt forum
For den unge virksomhed er NutriFair et oplagt udstillingsvindue:
- Forventningerne til NutriFair er høje. Vi vil gerne vise de danske svineproducenter, at nutidens teknologi kan gøre en væsentlig forskel i deres produktion. Vi håber at komme i snak med producenter, der er interesseret i ny teknologi og er klar til at prøve noget nyt, siger Christian Rasmussen.

I foråret 2019 skal systemet installeres og testes på en række gårde for at afprøve implementering af systemet i stor skala. Systemet vil være klar til salg i tredje kvartal af 2019.

De besøgende fagfolk på NutriFair kan møde PorcoVision hos DLG Connect’s stand og høre mere om systemet og om, hvordan det kan hjælpe med at sænke dødeligheden blandt pattegrise.

NutriFair har åbent onsdag den 16. og torsdag den 17. januar fra kl. 9-17. Læs mere på www.nutrifair.dk.

Kontaktperson:

Projektleder Jørgen Kronborg

27770044

jk@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

www.messec.dk