Oste-innovatør hædret med ny Øl og Mad Pris

04. september 2015   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Foreningen Danske Ølentusiaster har taget initiativ til en ny pris, Øl og Mad Prisen, som hylder samspillet mellem øl og mad. Første modtager af den nyindstiftede pris er oste-innovatør Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika. Prisen blev overakt af formanden for Danske Ølentusiaster fredag den 4. september ved Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

Arla Unika er kendt for sin nyskabende tilgang til ost. Blandt de mere opsigtsvækkende tiltag er samarbejdet med flere bryggerier, ikke mindst Mikkeller.

”I Danske Ølentusiaster mener vi, at øl er den bedste ledsager til ost. Og Mads har om nogen været med til at profilere samspillet mellem ost og øl, ikke mindst i kraft af det spændende samarbejde og innovative parløb med Mikkeller. Det er en ny måde at tænke øl og ost på, og Arla Unika er med Mads i front gået forrest med at udvikle området,” siger Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster og del af juryen

Om baggrunden for den nye pris forklarer Anne Lise Knørr:
”Formålet med Øl og Mad Prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen. Vi ønsker som forening at højne både hverdagsmaden og gourmetkøkkenet med øllet som naturlig ingrediens. Og i Mads’ arbejde med Arla Unika har han tydeligt demonstreret, at han favner både det folkelige og det eksklusive. Vi håber derfor, at prisen kan være med til at motivere andre fødevareproducenter, ikke kun mejerier, til at følge i sporet på Arla Unikas intelligente måde at kombinere øl og ost.”

Øl og Mad Prisen blev uddelt for første gang fredag den 4. september under Danmarks største madfestival Food Festival i Aarhus.

Årets vinder er valgt af en jury bestående af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen samt ansvarshavende chefredaktør Jesper Bo Bendtsen fra Smag og Behag.


For yderligere oplysninger:
Anne Lise Knørr, Danske Ølentusiaster: 42 75 61 61 // anne.lise.knoerr@ale.dk
Christian Andersen, Danske Ølentusiaster: 51 21 31 41 // chr.cph@gmail.com

 

 

Kontaktperson:

Anne Lise Knørr

42 75 61 61

anne.lise.knoerr@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk