Oplev pileflet og bonsai på Kreative Dage

29. april 2020   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Der er inspiration til både fingerfærdigheden og de grønne fingre på Kreative Dage i oktober

Naturens materialer er til stede på rigtig mange stande, når MESSE C i slutningen af oktober byder velkommen til Kreative Dage – Nordens største kreative messe.
Ud over garn, naturstoffer, planter, keramik, metal, sten, træ med videre er der også pil i store mængder.
Et halvt hundrede pileflettere fra Fyn og Jylland er nemlig til stede på en kæmpe stand, hvor de udstiller og sælger flotte kreationer samt demonstrerer deres teknikker.

- Desuden har hver af de syv flettekredse, som er repræsenteret, en workshop, hvor publikum kan prøve at flette en lille ting – en engel, et kræmmerhus, et lille piletræ eller andet, fortæller Ulla Hjort.
Hun er med til at arrangere kredsenes messedeltagelse, som de altid ser meget frem til:
- Der er altid enormt stor interesse for at prøve, så det er nogle sjove og travle dage. Det giver også god reklame for faget – efterfølgende kommer der folk til flettekredsene, der har prøvet at flette på messen og gerne vil fortsætte i deres lokale område, siger Ulla Hjort.

Pilefletterne har gerne en ”gæstestjerne” med på programmet, og i år er det kurvemager Agnete Diemer fra Bjørnø.
- Agnete er udlært på en kurvemagerskole i Frankrig, hun har kørt kurser i mange år, og hun er hamrende dygtig. Det er altid en fornøjelse at have en med, som har noget unikt at byde på i forhold til os ”fritidsflettere”, påpeger Ulla Hjort.
Agnete Diemer kan opleves på Kreative Dages scene, hvor hun blandt andet fortæller om at få ideer og inspiration fra naturens store skatkammer. Hun er også til stede messen igennem på sin stand, hvor de besøgende kan få en snak, se nogle af de særlige teknikker og eventuelt erhverve sig et af Agnete Diemers smukke værker.

Prøv kræfter med bonsaikunsten
På Kreative Dage kan de besøgende også komme tæt på levende kunstværker, nemlig bonsai.
Bonsaikunsten stammer fra Japan og er kort fortalt miniaturetræer plantet i en egnet skål.
Bonsai formes af almindelige træer og buske gennem kraftig nedklipning, midlertidig snøring af grene med metaltråd, og ved at blive plantet i en lille skål i porøs jord.
Jysk Bonsai Klub og Dansk Bonsai Selskab vil på deres store stand vise flotte danske bonsaitræer – og på det arbejdende værksted kan man se, hvordan bonsai fremstilles, passes og præsenteres i specielle skåle.

- Vi optræder også hver dag på Scene 3, hvor vi fortæller om bonsai med billeder og demonstration. Vi afslører de hemmelige teknikker bag de levende kunstværker og viser, at det ikke er så svært at have med de små træer at gøre, som mange tror, fortæller Erik Pedersen, formand for Jysk Bonsai Klub.

Kreative Dage 2020 finder sted den 23.-25. oktober i MESSE C Fredericia. Se mere på www.kreativedage.dk.


Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk