Nyvalgt SFU-formand: Receptpligtig medicin skal være gratis

06. april 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Efter SF Ungdoms landsmøde i påsken er 21-årige Nanna Bonde fra Tønder valgt som ny landsformand. Hun går til kamp mod brugerbetaling i sundhedsvæsenet.

Afsluttet er netop SF Ungdoms årlige landsmøde, og her har medlemmerne valgt ny daglig ledelse. Den nyvalgt landsformand, Nanna Bonde, udtaler:

”Lige adgang til sundhed bør være en hel grundlæggende del af vores samfund. Derfor er det dybt problematisk, at nogen danskere tvinges til at fravælge medicin, fordi de ikke har råd.”

Den seneste tid har debatten om brugerbetaling i sundhedsvæsnet raset, flere prominente Venstre-politikere har ytret ønske om betaling ved lægebesøg. Står det til SFU, er det den helt forkerte retning.

”Betaling ved lægebesøg er socialt skævvridende. Det siger sig selv, at kontanthjælpsmodtagere og studerende, med en presset økonomi, vil være de første til at vælge et lægetjek fra, hvis det er dankortet og ikke sygesikringsbeviset, der skal medbringes. Sundhedsvæsenet skal dække alle danskere.” Udtaler SFU’s nyvalgte landsformand Nanna Bonde.

 

Hun mener, at receptpligtig medicin bør finansieres gennem skatten.

 

”Fire ud af ti kontanthjælpsmodtagere fravælger lægeordineret medicin, fordi de ikke kan finde pengene til det. Det mener jeg simpelthen ikke, at vi kan byde folk” Udtaler Nanna Bonde.

 

Fakta om SFU’s nye landsformand:

Nanna Bonde, 21 år gammel, født og opvokset i Tønder, bosiddende i København

-       Student fra Tønder Gymnasium i 2013

-       Studerer socialvidenskab og journalistik på Roskilde Universitet

-       Aktiv i SF Ungdom i fem år

 

Nyvalgt til SFU’s daglige ledelse er også Landssekretær Anna Brændemose Østergaard fra Aarhus og Landskasserer Karoline Vind fra Nordsjælland.

 

For yderligere kontakt:

Nanna Bonde, Landsformand i SF Ungdom

23 39 00 43

nanna@sfu.dk

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

40580270

sfu@sfu.dk