Nyt værktøj skal styrke den mentale sundhed på arbejdspladsen

24. oktober 2017   |   Smart Your Performance  |  Flere pressemeddelelser

Menneskehjernen er klogere end nogensinde før, men samtidig har vi aldrig været dårligere til at koncentrere os og holde fokus. Mental sundhed spiller en afgørende rolle for hvordan vi performer på arbejdspladsen og i privatlivet. Nu kan virksomheder og privatpersoner få indsigt i deres mentale tilstand.

Har vi råd til at lade være?

Enhver virksomhed kan lide sorte tal på bundlinjen. For nogle virksomheder er det ikke længere kun nok at skabe sorte tal, men de har også ambitionen om at skabe gode forhold for deres medarbejdere. Ved at tilbyde den rigtige indsigt i mental sundhed kan virksomheder forebygge mistrivsel, stress og perioder hvor medarbejderne skal løbe ekstra stærkt, da det har store konsekvenser for den mentale sundhed. Henover de seneste år er det gået den forkerte vej for danskernes mentale sundhed. Det har skabt behov for et særligt fokus og en erkendelse af, at vi ikke har råd til at lade være med at investere i vores mentale sundhed. 

”Det giver mig en god indsigt i min mentale tilstand, som jeg ikke havde før og jeg kan mærke, om jeg er fokuseret”, siger en bruger af SYP værktøjet.

Skru op for performance og livskvalitet

Dyrk motion og spis sundt. De fleste ved hvad de skal gøre for deres fysiske sundhed. Men mental sundhed og trivsel er ligeså vigtigt og er med til at fremme den personlige livskvalitet og performance på arbejdspladsen. Ofte er der fokus på konsekvenserne bag en mental usundhed. Det kan være et psykisk dårligt arbejdsmiljø, stress, angst eller depression. Men hvornår er vi mentalt sunde? Det findes der ingen facitliste for, men det er bevidstheden omkring og de konkrete ting vi gør for vores mentale sundhed, der sørger for, at vi er mentalt sunde.

”Stress indikatoren er håndgribelig og den passer pågældende efter en hektisk dag”, siger en bruger af værktøjet.

Konsekvensen af megatasking

Hvor ofte er din smartphone det første du tjekker når du står op, og det sidste du tjekker før du går i seng? De sociale medier og teknologien har i høj grad skabt en tendens til, at vi som mennesker gør mange ting på én gang. Men kender du konsekvensen af megatasking? Det udsætter hjernen for konstante indtryk, om det er fra sociale medier, e-mails eller sms’er, så udgør det en belastning for hjernen. Med andre ord, så udgør megatasking en trussel for vores performance på jobbet og vores mentale sundhed. Det har som aldrig før været mere nødvendigt at skabe det rigtige fokus på mental sundhed på arbejdspladsen, såvel som i privatlivet. 

 

Link til udarbejdet e-bog: https://syp.smartyourperformance.com/e-bog/   

Smartyourperformance.com – bj@smartyourperformance.com – 60 12 26 80

Facebook & LinkedIn: Smart Your Performance