Nyt luksus-loppemarked får premiere til efteråret

19. maj 2016   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

MESSE C i Fredericia lancerer ”Et Godt Fund”, som er to haller fyldt med fed retro, designklassikere, genbrugsguld, antikviteter og eksklusive loppefund

Der vil blive studeret patina, proveniens og priser, når MESSE C Fredericia den 1. oktober blænder op for ”Et Godt Fund” – 8000 kvadratmeter salgsareal og luksus-loppemarked med både professionelle aktører og entusiastiske amatører på banen.

- Interessen for klassiske møbler, skæve retro-ting, rustikke lamper, vintage tøj og andre skønne effekter fra svundne årtier og århundreder er større end nogensinde. Derfor glæder vi os til at skabe et Mekka for alle dem, der elsker ting med sjæl, historie og mange år på bagen, siger Hanne Iversen, projektleder i MESSE C.

”Et Godt Fund” er delt op i to afdelinger: I Hal D finder man de professionelle firmaer, antikhandlere, butikker med genbrugsguld, vintage forhandlere samt professionelle udstillere og samlere.

I nabohallen, Hal E, er der luksus loppemarked, og her regerer alle de private udstillere, som sælger deres design tasker, arveeffekter, møbelklassikere, spisestel med videre.  Betegnelsen luksus loppemarked er ikke tilfældig, for det er ikke her, man skal sælge sit Playstation-spil eller Barcelona t-shirt. Der skal være tale om gedigne kvalitetsting af en vis værdi – og naturligvis ingen nyfremstillede produkter.

Standsalget til ”Et Godt Fund” er allerede sat i gang, og blandt de foreløbige navne på udstillerlisten er ”Edison & Co.”, som er en interiør/vintage butik på Vesterbro i København.
Et af indehaver Henrik Stahlhuts specialer er renovering og fremstilling af lamper – gerne med et industrielt look.
- Jeg har nok lidt af en ”lampe-fetich”. Det at vække en smuk gammel lampe til live igen, eller at skabe en helt ny lampe af gamle messing- eller kobberdele – det er dejligt, fastslår Henrik Stahlhut, som hylder princippet om ”Upcycling” – kreativt genbrug.
- Jeg designer også skærebrædder fremstillet af rest-træ fra møbelindustrien, og det præsenterer jeg også i Fredericia, fortæller indehaveren, som glæder sig til en spændende dag på Et Godt Fund.

Det samme gør Finn Fjerring, som tilbyder ”genbrug” i en helt anden boldgade. Han er nemlig indehaver af B&O Specialisten, som har 28 års erfaring med at sælge både klassiske og nye/nyere B&O-produkter.
- B&O’s tidløse klassikere udmærker sig ved, at de også ser godt ud i stuen, når alt er slukket. Vi har alt fra de elskede gamle designklassikere til topmoderne og næsten ubrugte demo-modeller, beretter Finn Fjerring, som altid giver garanti, ombytningsret, instruktion og evt. opsætning med i handler.

For en anden udstiller, ”The Old Garage” i Viborg, handler det om møbler, lamper, interiør etc. med et upoleret, maskulint udtryk og med speciale i industrielt design. Indehaverne Stine Poulsen og Dennis Hansen har meget passende til huse i en tidligere stolefabrik, og de tilvirker også selv rå, unikke møbler og andre effekter.
- Vi er en ret ny virksomhed, og Et Godt Fund virker som et perfekt forum til at vise flaget. Det er en god ide med én hal for professionelle og én for hr. og fru Danmark, som sælger ud af kvalitetsgenstande,  mener Dennis Hansen.

I den mere ”bløde” ende af spektret på Et Godt Fund finder man blandt andet MorfarsMoustache.dk, som tilbyder et stort online sortiment af vintagetøj fra Europa og USA.
- Shoppen blev etableret i 2006, og konceptet bygger på blandt andet nostalgi, historie, bæredygtighed og miljøvenlighed. Det er små stykker historie fra cirka 1950 til 1990, vi tilbyder på webshoppen, lyder det fra MorfarsMoustache.dk, som opdaterer med nye varer flere gange om ugen.
- Vores stand på Et Godt Fund vil byde på vintage tøj til både herrer og damer til fine priser. Vi glæder os meget til at sprede en masse nostalgi, hyggesnakke med glade mennesker på skattejagt og ikke mindst: At sørge for, at vores besøgende kommer hjem med et rigtig godt fund.

 

Kontaktperson:

Projektleder Hanne Iversen

75922566

hi@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk