Ny tågekanon med sporbart stof præsenteres på sikkerhedsmesse

21. august 2019   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Banebrydende nyhed på Danish Security Fair blænder og mærker indbrudstyve på én gang

Der er mange dårlige nyheder for indbrudstyve og andre kriminelle, når MESSE C Fredericia om en uge åbner for sikringsmessen Danish Security Fair 2019.

Blandt de mange spændende nye produkter og løsninger er PROTECT SmartWater Fog Cannon, som for første gang kombinerer sikkerhedståge og sporbart stof (ofte kaldet DNA-væske) i samme produkt.
Det gør indbrud til en rigtig kedelig oplevelse for tyvene, fortæller Thomas Stig Thøisen, Nordic Sales Manager i PROTECT:

- Sikkerhedstågen fylder rummet på få sekunder og gør det umuligt at orientere sig, så man hverken kan finde værdifulde varer eller ødelægge noget – og samtidig udsendes en usynlig, fluorescerende væske. Den kan ses med en UV-lampe og har en unik ”kode”, som udenfor enhver tvivl sætter gerningsmændene i forbindelse med stedet, hvis de pågribes, fastslår Thomas Thøisen.

Normalt kan det ellers være svært for myndighederne at løfte bevisbyrden, hvis man for eksempel ”bare” har en overvågningsvideo med nogle formummede personer. Men det sporbare stof er retsmæssigt anerkendt som bevis, og blandt andet i England fører det til rigtig mange domme, tilføjer han.

Svært at afsætte til hælere
Metoden kan tilpasses efter, hvad der skal beskyttes, beretter Thomas Thøisen.
- I detailforretninger målretter man det sporbare stof mod adgangsvejene for ikke at ”forurene” hele butikken. Hvis man har købt et nyt Rolex-ur, vil man jo nødig have, at det lyser op som stjålet, for eksempel på diskoteket, påpeger han.

Det modsatte er tilfældet på eksempelvis byggepladser, hvor maskiner og dyrt værktøj gerne må sprayes til. Det gør dem også næsten umulige at afsætte til hælere, som ifølge Thomas Thøisen for længst har indlemmet UV-lamper i deres ”arbejdsgang”.

Der er også store perspektiver for PROTECT SmartWater Fog Cannon i den finansielle sektor, logistikcentre, på skibe i piratplagede farvande, terrorsikringsanlæg med videre, mener Thomas Thøisen, som derfor glæder sig til at præsentere nyheden på Danish Security Fair.

- Jeg har store forventninger til messen, som efter min mening har set helt rigtigt ved at tilbyde et mix af udstillere, events, demonstrationer, sceneindlæg etc. De besøgende kan netværke, blive lidt klogere, få ny inspiration og måske købe nogle produkter – de får en totaloplevelse, slutter Thomas Thøisen.

Danish Security Fair holdes i MESSE C Fredericia den 28.-29. august. Se mere på www.danishsecurityfair.dk.


Kontaktperson:

Projektleder Charlotte Buus

27770046

cbu@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk