Ny roman om livet som grønlænder og færing i Danmark - oplæsning via livestream

23. april 2021   |   Nukiga  |  Flere pressemeddelelser

Forfatter og rigsfællesskabsdebatør, Nauja Lynge, udgiver den 30. april 2021 sin roman, Opgangen, der handler om de uligheder, som grønlændere og færinger oplever i Danmark.


Dagen før udgivelsen, nemlig den 29. april kl. 13 dansk tid, har NUKIGA inviteret forfatteren til et oplæsningsarrangement i Filmbyen i Aarhus. Arrangementet livestreames, så det kan opleves overalt i Rigsfællesskabet og for den sags skyld resten af verden.


Romanen tager udgangspunkt i grønlænderen Elise og færingen Solveig, hvis skæbner fletter sig sammen i København. De to kvinder har hver deres strategier for at imødegå danskeres fordomme om mennesker fra Nordatlanten. Undervejs i fortællingen tvinges de til at tage deres strategier op til overvejelse.


Najua Lynge vil læse passager op fra bogen og efterfølgende vil der være en kort samtale med direktør Morten Larsen fra NUKGIA. 


“Jeg glæder mig meget til at præsentere Nauja Lynge på torsdag. Jeg har fået lov til at smugkigge i bogen, og jeg kan garantere, at den ud over at skubbe til fordomme også i sig selv er spændende som fortælling,” siger Morten Larsen. 


Nauja Lynge er spændt på, hvordan bogen bliver modtaget. 


“Jeg håber, at bogen både kan være underholdende og oplysende. Og så håber jeg at den kan medvirke til det lange seje træk, som er nødvendigt for at danskere kan se rigsfællesskabet som et ægte, ligeværdigt fællesskab,” siger Nauja Lynge. 


I praksis kan oplæsningen følges via NUKIGAs Facebookside facebook.com/nukiga.dk kl. 13 dansk tid den 29. april 2021.


Læs mere om bogen og forfatteren her:
https://byensforlag.dk/vare/opgangen-2/
Kontaktperson:

Morten Larsen

71 99 74 65

mla@nukiga.dk

Afsender:

Nukiga

Filmbyen 4, 5. sal
8000 Aarhus C

71 99 74 65

hsk@nukiga.dk

https://nukiga.dk/