Ny novellesamling: Italienske fabuleringer

27. august 2019   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Gennem 9 korte fortællinger flytter Torben Giver Andersen læseren til Italiens varme, skønhed og mystik. Et charmerende og poetisk værk.

"Da de første regndråber faldt, mærkede han kræfterne svigte. Snart piskede regnen ubarmhjertigt. Han så op mod toppen: kun regnvåde klippeformationer. Han satte sig gennemblødt og udmattet med ryggen mod vinden for at hvile og tænkte, at Berta og Gatto sikkert havde en lille hule til deres frihed, som han aldrig ville kunne finde.

Han vendte sig og så ned på det oprørte hav i vindsiden. Gennem regntågerne så han Odysseus svømme mod land fra sit splintrede skib. Og han så Kalypso stå på et skær i sin hvide dragt og række hånden frem mod ham.

Italienske fabuleringer er en meget varieret samling af fortællinger med et rigt indhold af fantasier og drømme hos hovedpersonerne, der bevæger sig i samspil med historie, legender og hverdag i italienske omgivelser.

Fortællingerne er ikke på nogen måde hverken selvbiografiske eller missionerende for politiske eller religiøse holdninger. men er udtryk for ønsket om, at læseren lader sig rive med af en kort, enkel, undertiden poetisk, skrivestil og giver plads til stemninger, spændinger, overraskelser og mystik.

Alle medvirkende, mennesker og dyr, er ligesom fortællingerne frit opfundne, men anbragt i konkrete, eksisterende italienske lokaliteter.

Torben Giver Andersen er cand. mag. i fransk og italiensk. Efter en del år med undervisning og administration i gymnasieskolen, foruden to stipendieophold på Det danske Akademi i Rom med efterfølgende udgivelser af lærebøger, flyttede han i 1990 til Italien som lektor i dansk ved Roms Universitet. Foruden den daglige undervisning i sprog og litteratur har han her beskæftiget sig med kulturturisme og journalistik samt samarbejdet med Det danske Akademi i Rom omkring kulturelle initiativer som kunstudstilling og bogudgivelse. Han har siden 1990 boet fast i Italien, nu i en lille landsby nord for Rom.


Torben Giver Andersen: Italienske fabuleringer

ISBN: 978-87-90767-41-9

Bogen er på 101 sider og udkommer d. 9. september 2019

Pris: 199 kr.

Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar?

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

www.underskoven.dk