Ny forskning: Korsang får hjertet til at slå i takt.

17. juli 2013   |   Klaus Møller Voice Studio  |  Flere pressemeddelelser

Hjerterytmen hos personer, som synger i kor, synkroniseres – således at korsangerne får samme hjerterytme. Hvilket kan give svar på helbredsfordelene ved at synge i kor - samt hjælpe folk med stress o.l.


Kære Journalist

En ny svensk undersøgelse viser at hjerterytmen hos korsangere synkroniseres, således at de får den samme hjerterytme.

Undersøgelsen er foretaget af forskere ved Göteborg Universitet og viser, at det er vagusnerven, som normalvis regulerer anspændthed og samtidigt holder os vågne, der får hjerterytmen til at synkroniseres sangerne imellem.

Stemmeekspert Klaus Møller fra Klaus Møller Voice Studio siger:

”Man har i mange år vidst at musik og sang har en positiv indflydelse på os mennesker – der er forsket meget i musikkens helbredende virkning. Ligesom man ved, at det er enormt belastende for os at bruge stemmen forkert.

Det interessante

Det interessante ved denne undersøgelse er den gavnlige effekt, som det kan have mod for personer, som lider af stress – da korsang kan være med til at sænke hjerterytmen, hvilket er vigtigt for at kunne slappe af.

 

Klaus  Møller
Klaus Møller er Danmark og Nordeuropas førende stemmetræner og har i mere end 20 år arbejdet med stemmen og stemmetræning. Herunder har han haft fornøjelsen af at undervise en langrække skuespillere, politikere, virksomhedsledere, tv-speakere, præster, coaches og andre, som bruger stemmen i deres professionelle liv.

Klaus Møller anskuer stemmen som et af vores vigtigste værktøjer.

Når man taler til en forsamling eller et publikum, er under 10 % af folks fokus på de ord der siges. Resten er fokuseret på stemmens intonation, klang og talerens kropssprog. 

Det er derfor altafgørende, at man bruger stemmen rigtigt. Jo bedre man bruger stemmen, des tydeligere bliver budskabet modtaget.

Klaus underviser til dagligt fra Klaus Møller Voice Studio på Østerbro i København, men har også privatelever i bl.a. London og Berlin. Ligesom han underviser på Dansk Skuespiller Forbund, Det Danske Musicalakademi og Det Danske Filmskuespillerakademi. Samt sidder i Advisory Board for Estill Voice International* 

Klaus er endvidere den mest benyttede Vocal Coach i Danmark og har coachet forestillinger på en lang række teatre rundt om i landet. Ligesom han siden 1997 har været fasttilknyttet Vocal Coach på ”Det Ny Teater”. Samtidigt med at han er fasttilknyttet stemmetræner på Det Kgl. Teater.

Sammen med sin engelske kollega Matthew Reeve driver Klaus konsultent- og undervisningsvirksomheden Reeve & Møller – Professional Voice Consultancy”, som har specialiseret sig i at uddanne og certificere sang- og stemmepædagoger i England, Tyskland og Danmark.

*Verdensledende program til udvikling af stemmetræning samt forskning i stemmen.

Kontaktperson:

Martin

7199 5332

presse@voicestudio.dk

Afsender:

Klaus Møller Voice Studio

Svanemøllevej 25, Annekset
2100 København Ø

7199 5332

info@voicestudio.dk

http://www.voicestudio.dk/