Ny bog om den menneskelige stemme

18. marts 2019   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

Den slovenske filosof og psykoanalytiker Mladen Dolar præsenterer i "En stemme – ikke andet" både en teori om stemmen og en hæsblæsende tur op igennem idehistoriens hav af stemmer, fra de gamle grækere til den lacanianske psykoanalyse, vidende og vittigt fortalt.

”Mladen Dolars bog er mærkværdigt underholdende, sådan som kun store intellektuelle fortællinger kan være det. Man opdager undervejs, at stemmen er et helt centralt filosofisk spørgsmål og en nøgle til genfortolkninger af etik, æstetik, politik og metafysik. Stemmen forener kroppen og sproget, ligesom koglekirtlen gjorde det hos Descartes, men med helt andre konsekvenser.” – Henrik Jøker Bjerre, filosof

Hvad er en stemme for noget? Noget, vi kan beundre for dens skønhed? Noget, der overbringer mening fra en person til en anden? Er stemmen den bro, der forbinder den enkelte med de andre, naturen med kulturen, kroppen med sprog? Er stemmen ligefrem løftestang for vores tænkning?

Bogen er relevant for alle, der beskæftiger sig med kommunikation, filosofi, psykoanalyse, tale, retorik eller sang.


Mladen Dolar (født 1951) er slovensk filosof, psykoanalytiker, kulturteoretiker og film- og musikkritiker. Dolar tilhører den såkaldte slovenske skole, der også tæller Slavoj Žižek og Alenka Zupancic, der alle arbejder med Jacques Lacans ideer om psykoanalysen i forhold til populærkulturen.


En stemme – ikke andet

Af Mladen Dolar

312 sider – 298 kr.

Kommer også som e-bog

Udkommer d. 18.3.2019

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@pressesystemet.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

www.forlagetmindspace.dk