Ny bog om Vikingetidens Konger

17. september 2009   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Vikingetidens Konger Ny bog om vikingetidens konger.


Ny bog:
Vikingetidens Konger


For første gang er vikingernes slægtshistorie sat i system, og Vikingetidens Konger er et historisk opdateret værk om kongemagten i vikingetiden. Bogen besvarer spørgsmål som:
-Hvorfra stammer Gorm den Gamle? og Thyra Danebod?
-Hvorfor blev trelleborgene bygget?

Bogen er den første samlede fremstilling af vikingernes slægtshistorie. Vikingekongernes kronologi og slægtsforhold tager her afsæt i samtidens litterære tekster, hvor familieforholdene beskrives.

Vikingernes slægtshistorie sammenholdes af en levende indføring i vikingetidens handelspladser fra deres tidligste opståen til seneste virke omkring år 1000.

Den sønderjyske greve, Alfdeni, underkastede sig i år 807 kejser Karl den Store af Frankerriget. Denne hændelse bygger bro til de frisiske kongeslægter og deres påvirkning af handelen og bosættelserne på den jyske halvø. Fortællingen om de frisiske kongeslægter løfter sløret for et tidligt jysk rige og er med til at sætte Jylland i karakter.

Forfatteren, Karsten Krambs, er analytiker, foredragsholder og har senest i 2000 og 2001 udgivet faglige publikationer på Børsens forlag.
Han blev tidligt fascineret af vikingernes verden, og der findes nok ikke det stykke litteratur om emnet, der er forbigået hans opmærksomhed.

Med venlig hilsen
Annette Berg

Fakta:
ISBN: 978-87-92467-21-8
Forlaget Underskoven
vejl. 349 kr
Udkommer 9. oktober

Kontaktperson:

Tom Ahlberg

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Tom Ahlberg

Frederiksberggade 30
1459 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk