Ny bog om Farum-sagen

13. marts 2007   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Bogen om Farum-sagen er skrevet ud fra en faglig interesse i at belyse, om det er lykkedes at få hold på det økonomiske og politiske sammenbrud, som ramte det lille bysamfund i Farum for fem år siden.

Eigil Mølgaard: ’Farum-sagen i en nøddeskal - fandt de sandheden?’
87-92032-49-4
145 sider
195 kr.
Kan købes hos alle boghandlere
Udkommer 15. marts 2007”Farum-sagen – fandt de sandheden?”

Hvis man skal besvare spørgsmålet ”fandt de sandheden?”, er et ærligt svar: Nej, man fandt ikke hele sandheden. Der var både mangel på beviser, dokumentation og folk, der var rede til at vedstå deres ansvar.

Bogen om Farum-sagen er skrevet ud fra en faglig interesse i at belyse, om det er lykkedes at få hold på det økonomiske og politiske sammenbrud, som ramte det lille bysamfund i Farum for fem år siden. For at undersøge det nærmere, er det nødvendigt at stille en række spørgsmål:

• Var det nødvendigt at en hel række instanser skulle beskæftige sig med samme sag?
• Blev arbejdet godt organiseret?
• Kom man til bunds i afdækning af skyld og ansvar?
• Kunne man stille dem til regnskab, der har en ”regning” at betale?
• Står udbyttet i forhold til tid og omkostning?
• Hvornår sættes det sidste punktum i sagen?

Der er både ris og ros til de instanser, der har stået for at afdække årsagerne til hændelserne i Farum, men også nogle forslag til, hvordan man kan forebygge nye kriser, og hvordan man kan organisere opklaringen på en bedre måde. En stor del af bogen handler om alt det, der førte til sammenbruddet. Den del vil være nyttig for dem, der følger begivenhederne i fremtiden, men ikke kan huske, hvad Farum-sagen egentlig handlede om.

Eigil Mølgaard (1930) cand. jur. var direktør for Finanstilsynet fra 1983 til 1996, og har ledet og deltaget i adskillige projekter og seminarer siden. I kraft af sin faglige ekspertise har Mølgaard været i stand til at tegne et nuanceret og opsigtsvækkende portræt af en sag, der i fem år har vakt interesse og forargelse overalt i Danmark.Yderligere oplysninger fås hos Forlaget Underskoven, tlf. 33 15 05 15

Med venlig hilsen

Rie Kooistra

Kontaktperson:

Rie Kooistra

33 15 05 15

rie@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Hyskenstræde 10
1207 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk