Ny bog af Malene Fenger-Grøndahl: At knytte verdener sammen

30. juni 2021   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

"Man kan ikke integrere sig alene - kun sammen"

"Man kan ikke integrere sig alene - kun sammen"

Sådan lød mottoet for Interkulturelt Center (IKC) – et uddannelsessted og kursuscenter i Aarhus, hvor først indvandrere og flygtninge, siden også etniske danskere, modtog undervisning i alt fra dansk til pædagogik, psykologi, samfundsfag, it og kunst. Kurserne forberedte eleverne på at fortsætte i det danske uddannelsessystem eller på arbejdsmarkedet. Samtidig lærte de at samarbejde på tværs af sociale, uddannelsesmæssige, sproglige, religiøse og kulturelle forskelle på en måde, hvor alle deltageres erfaringer og kompetencer kom i spil.
Bogen her fortæller historien om stifter og leder af IKC, Inge Thorning, og hendes banebrydende arbejde inden for det integrations- og uddannelsespolitiske felt. Oprindeligt var Thorning uddannet billedkunstner og socialpædagog. I 1970erne engagerede hun sig i arbejdet med danske og tyrkiske børn i et fattigt kvarter i Aarhus og etablerede en fritidsklub for børn. Erfaringerne herfra førte til etableringen af Interkulturelt Center.

Gennem interview med tidligere ansatte og kursister tegner bogen et billede af Interkulturelt Center og dets stifter og leder. En tidligere ansat, der havde baggrund som flygtning fra Bosnien, siger f.eks. om Inge Thorning: ”Egentlig var hun jo kunstner, men så havde hun også det pædagogiske spor. Jeg tror, der er en vigtig del af forklaringen på den kultur, hun skabte på IKC. Der var en kultur, hvor der virkelig var plads til alle, og alle kunne få lov at føle, at de bidrog med noget værdifuldt. Det fik folk til at føle sig hjemme – uanset hvor de kom fra, og hvad de kom med.”

Det er derfor en bog, der indeholder vigtige erfaringer, som den dag i dag er meget aktuelle i forhold til den verserende politiske debat om integration, flygtninge og indvandrere.

Malene Fenger-Grøndahl (f.1976) er journalist, forfatter og foredragsholder. Hun har skrevet og bidraget til en række bøger om bl.a. flygtninge, islam, kulturmøde og religion samt skrevet børne-, debat- og rejsebøger.

Yderligere information fås hos Forlaget Underskoven, tlf. 33 15 05 15

Med venlig hilsen

Forlaget Underskoven

Kontaktperson:

Forlaget underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

https://www.underskoven.dk/