Ny bog af Hoda Barakat: Nattens Breve

15. november 2021   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Prisvindende bog oversat til dansk

Nattens Breve er en roman om brevskrivere og deres breve, der aldrig når frem til dem de er tiltænkt. I stedet findes de og læses af tilfældige fremmede, der spejler sig i fortællingerne om fortrydelse, vold, tilståelser og forliste relationer. 

"Jeg fortryder ikke noget. Hvis jeg skulle fortryde, skulle jeg jo vide, hvad det var, jeg havde gjort forkert. Det ved jeg stadig ikke. Jeg vidste ikke, hvad der stod i de tilståelsespapirer, de tvang os til at underskrive med vores eget blod." 

I Nattens Breve væves forskellige menneskers historier sammen i breve til kærester, forældre, søskende, og som det sidste, til eftertiden. Brevskriverne er alle i eksil, tvunget af omstændighederne. I en globaliseret og voldelig verden søger romanpersonerne alle mod lufthavnen for at finde en vej væk eller en ny begyndelse. Men den sikkerhed de søger er en illusion, og de er nødt til at se deres fiasko i øjnene.

Forfatteren Hoda Barakat er født i 1952 og opvokset i Bsharré i Libanon. Hun har studeret fransk litteratur på det libanesiske universitet i Beirut og har siden 1989 været bosat i Paris. Nattens Breve udkom på originalsproget i 2017 og vandt den internationale pris for arabisk fiktion i 2019. I 2020 blev den oversat til engelsk, og nu udkommer den på dansk, oversat fra arabisk af Anna Meyling.

Nattens breve er en hyldest til brevet og til fortællingens helende kraft. Det er samtidig en beretning om den tid vi lever i, fuld af tvetydighed, tvivl og misforståelser.

I anledning af udgivelsen afholdes i samarbejde med arabisklitteratur.dk et online-event med Hoda Barakat simultant på arabisk og dansk mandag den 29. november kl. 18.

Hoda Barakat: Nattens Breve

ISBN: 978-87-93928-82-4

Bogen er på 219 sider og udkommer den 26. november 2021

Pris: 279 kr.

Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar


Kontaktperson:

Forlaget underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

https://www.underskoven.dk/