Ny bog af Enrique Vila-Matas: Kassel trodser enhver logik

17. februar 2021   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Telefonen ringer hjemme hos den catalanske forfatter, i røret lyder en indladende kvindestemme, der, på vegne af et irsk ægtepar, Hr. og Fru MacGuffin, vil invitere forfatteren på middag. De har et uimodståeligt tilbud, fortæller kvinden; de vil afsløre selveste universets mysterium for ham. Forfatteren takker tøvende ja, men til middagen dukker ægteparret ikke op. I stedet gør en ung kvinde, der inviterer forfatteren til at deltage i Documenta 13, den største og mest eftertragtede internationale udstilling for samtidskunst, der afholdes hvert femte år i Kassel. Der er bare den hage ved det, at hans rolle i udstillingen er at være en installation.

Temaet for Documenta 12 er Kollaps og Resitution, et tema, der både indrammer byen Kassel, der under Anden verdenskrig var centrum for Nazitysklands våbenindustri, og derfor blev så godt som udslettet i slutningen af krigen. Men temaet omkranser også forfatterens ugelange ophold i byen, hans oplevelse af - og forhold til avantgardekunsten, og i sidste ende til sit eget forfatterskab.

Enrique Vila-Matas er født i 1948 i Barcelona, Spanien, og er forfatter til mere end 20 romaner, foruden utallige noveller, essays og artikler. Han har modtaget en række internationale priser og er oversat til flere end tredive forskellige sprog. Hans romaner er præget af en lun blanding af ironisk selvhøjtidelighed og en drillende, observant oprigtighed, der giver mindelser om forfattere som Joyce, Borges og Cervantes.

Vila-Matas er medstifter og ridder af Finnegan Ordenen, en gruppe der har taget navn efter en pub i Dalkey, Ireland og James Joyces' sidste roman Finnegans Wake. Gruppen mødes hvert år den 16. juni i Dublin for at hædre Joyce.


Enrique Vila-Matas

ISBN: 978-87-93928-48-0

Bogen er på 331 sider og udkommer d. 26. februar 2021
Pris: 299 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar.

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

https://www.underskoven.dk/