Ny bog af Elif Shafak: Evas tre døtre

03. januar 2020   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Nu kommer den danske oversættelsen af "Evas tre døtre", skrevet af den prisbelønnede, tyrkisk-engelske forfatter Elif Shafak.

Den vrede, som Peri ikke kunne rette direkte mod sin mor og læremesteren Üzümbaz Efendi, den frustration hun ikke kunne udtrykke over sin far og hans drikkevaner, den sorg, hun ikke kunne formidle til sin ældre bror, og den træthed hun følte over for den anden bror, alt det blandede hun sammen i en sentimental dej og hældte den ned til sine tanker om Gud. Dér, i hendes tankers ovn blev dejen bagt; den hævede langsomt, gik i stykker midti og blev brændt i kanterne.”

På vej til et middagsselskab gennem Istanbuls tætte tra­fik får Peri stjålet sin taske. Hun sætter efter tyven, og mens hun slås for at få sine ejendele tilbage, falder et gammelt fotografi­ ud af hendes håndtaske. På billedet ses tre unge kvinder med deres professor foran universitetsbiblioteket i Oxford. Et minde om intense, men umage venskaber og en kærlighed, som Peri har gjort, hvad hun kunne for at glemme.

Peri når omsider frem til middagen, hvor gæsterne ivrigt diskuterer Tyrkiets fortid og fremtid, politik og religion. Men mindet om fortiden har slynget Peri tilbage i tiden, til dengang hun som nittenårig studerede i Oxford og for første gang var alene i udlandet. Hun er tilbage hos de to veninder, den pligtopfyldende, gudfrygtige Mona og rebellen Shirin. Og ikke mindst hos den udfordrende og charmerende Azur, hvis kursus om gud vendte op og ned på alting og satte gang i heftige debatter om kvindefrigørelse, kulturel identitet og islam. Og endelig tilbage til skandalen, der endte med at splitte dem alle ad.

Elif Shafak er en tyrkisk-engelsk forfatter, bosat i Istanbul og London. Hun har skrevet sytten bøger, heraf elleve romaner. Shafak har en stor interesse for historie og ­filoso­fi og henter inspiration til sine fortællinger i både østlige og vestlige fortælletraditioner. Hun skriver både på tyrkisk og på engelsk og hendes bøger er oversat til halvtreds sprog.

Elif Shafak har en Ph.D. i statskundskab og har undervist på universiteter i Tyrkiet, USA og England, bl.a. på Sct. Anne’s College. Oxford University, hvor hun er æresmedlem. Hun er medlem af World Economic Forum Global Agenda Council on Creative Economy, et frivilligt netværk af internationale eksperter, og hendes bøger såvel som hendes øvrige engagement, afspejler en stor interesse for og viden om politik, menneskerettigheder og ytringsfrihed.

På dansk er tidligere udkommet Bastarden fra Istanbul, Ære og Arkitektens lærling.

Bogen er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.


Elif Shafak: Evas tre døtre

ISBN: 978-87-90767-53-2
Bogen er på 418 sider og udkommer d. 10. januar 2020
Pris: 349 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar.

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

https://www.underskoven.dk/