Ny bog af Byung-Chul Han

08. marts 2017   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

I sværmen. Tanker om det digitale er en kulturkritisk, antropologisk tekstsamling om det digitale medium, disintegration af fællesskaber og politisk lammelse. Den tyske filosof Byung-Chul Han tegner stridslystent et panorama over det digitaliserede livs skyggesider – individualisering, respektløshed, skandale og Big Datas panoptikon.

Digital kommunikation og sociale medier har fuldkomment transformeret vores liv og omgangsformer. Alene foran skærmen tager vi del i en accelereret verden, hvor information har overhalet tanke, Big Data har erstattet Big Brother og masserne er blevet til sværmen. I en permanent nutid af individualisering, larm og en higen efter skandalen og det spektakulære ser vi ikke vores egen selvudbytning.
Shitstormen er ikke et uheldigt biprodukt af vores digitale omgangsformer, men et sigende eksempel på sværmens kommunikations- og relationsmønstre: Sværmens flygtighed afmonterer magtkritik, hvorved den ofte kun blotter og skandaliserer enkeltpersoner.   For at genfinde det offentlige rum er der, ifølge Han, behov for distancen, det hemmelige og respekten.
Byung-Chul Han er professor i filosofi og kulturvidenskab ved Universität der Künste Berlin og har et anerkendt, bredt oversat forfatterskab bag sig. Hans polemiske essays er blandt tidens mest læste og diskuterede filosofiske tekster. Med sin karakteristiske, fyndige og kamplystne skrivestil fremstiller han det moderne menneskes eksistensvilkår og kondenserer dem i aktuelle og analytisk anvendelige filosofiske begreber.

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26 16 84 81

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77
2100 Kbh Ø

26 16 84 81

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://forlagetmindspace.dk