Ny bog: William James: "Menneskelig blindhed og livets betydning"

02. maj 2014   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

125 år gammel tekst af William James om menneskelig blindhed og livets betydning udkommer i dag.

”Detdrejer sig om grundlaget for al vores sociale, religiøse og politisketolerance. Glemslen af dette forhold ligger ved roden af ethvert tåbeligt ogblodigt overgreb, der begås af herskere mod deres undersåtter. Det første, manbør lære i omgangen med andre, er at undlade at blande sig i disses særlige måderat være lykkelige på, forudsat at disse måder ikke blander sig voldeligt ivores måder at leve på. Ingen har indsigt i alle idealer.”

Den særligemenneskelige blindhed, som James taler om, er hans undersøgelse af, hvordan viser og forstår vores omverden. William James inviterer os til at undersøge deværdier og betydninger, som vores liv er gennemtrængt af, og som vi har såsvært ved at se, indefra, responsivt og sansende. Både verden og sandheden er,skriver James, for stor for et enkelt menneske at sande. Talen om livetsbetydning handler om undervisning, uddannelse, civil ansvarlighed, valg oglivsidealer.

 

Bogen henvendersig til undervisere, studerende og professionelle, der interesserer sig for hvordanuddannelse og dannelse kan være den faktor, der sætter mennesker i stand til attræffe værdige valg for deres tilværelse og for skabelsen af et ansvarligtdemokrati.

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77 kld. th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk