Ny bog: Var neutralitet umoralsk?

13. marts 2020   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Vilhelm Topsøe sætter den stadigt omstridte neutralitetspolitik i et nyt lys og kan fortælle den spændende historie om Danmarks forhold til tyskerne og ikke mindst om de dramatiske, indre spændinger i Danmark, som både handlede om politik og moral.

Ved udbruddet af 2. verdenskrig var politikere og befolkning helt enige om, at Danmark skulle forholde sig absolut neutralt. Derfor hverken kunne eller skulle Danmark kæmpe mod Tyskland, da Danmark blev besat 9. april 1940. Det officielle Danmark fastholdt gennem hele besættelsen denne neutralitetspolitik for at forhindre, at de danske soldater og den danske befolkning blev inddraget i krigen. Men det krævede indrømmelser, som modstandsbevægelsen og et voksende flertal af danskerne efterhånden skammede sig over.

Efter befrielsen ville alle gerne kaste et glemslens slør over, at vi havde været neutrale, mens andre lande havde kæmpet på liv og død mod Hitler. I sin veldokumenterede bog trækker Vilhelm Topsøe neutralitetspolitikken ud af den historiske glemsel og viser, at neutralitetspolitikken, havde enten man synes om den eller ej, havde afgørende betydning i besættelsestidens politiske og moralske historie.

Vilhelm Topsøe har skrevet om Kaj Munks skæbne i skuespillet «Pastor Munk» og i operaen «Martyriet» og om besættelsen set gennem tyske briller i romanen «Dr. Werner Best, Mine danske år». I denne bog sammenfatter han sit syn på besættelsestidens politiske og moralske historie.


Vilhelm Topsøe: Var neutralitet umoralsk?

ISBN: 978-87-93928-15-2
Bogen er på 171 sider og udkommer d. 7. april 2020
Pris: 175 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere


Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

https://www.underskoven.dk/