Ny bog: Under askeskyen

27. august 2018   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Ny bog af Dorte Futtrup om vulkanen Eyjafjallajökulls udbrud, askeskyen, der lammede flytrafikken, og en gruppe fremmede i Malaga, der må ty til fortællingens fællesskabende evner

"Vita og Peter klæber til hinanden under morgenmaden. Karin er klatøjet af tømmermænd og manglende søvn. Stine er ikke kommet ned, og Benjamin svarer undvigende om årsagen. Det kommer frem, at Stine i nattens løb fik angstanfald. Hun tåler ikke usikkerhed og har vanskeligt ved at være sammen med mange mennesker i dagevis.

’Mere fortælling! Det er vanedannende og tager toppen af nerverne over jord og himmels rasen,’ skryder Peter. Man vedtager i fællesskab en plan: fortælling formiddag, fri leg eftermiddag, fortælling aften. Peter starter.

Under askeskyen er en roman, der indkapsler fortællingens evne til at danne fællesskaber og tryghed i de mest presserende situationer. April 2010: Den islandske vulkan Eyjafjallajökull går i udbrud og lammer flytrafikken i hele Europa. På et nedslidt hotel i Malaga bliver ni danskere henvist til hinanden under askeskyen. På ubestemt tid er de fanget og frataget handlefrihed. Desperation, konflikt og afmagt lurer.

Vita er storyteller. Hun foreslår det brogede selskab at fordrive ventetiden med at fortælle historier. I de følgende døgn deler gruppen 23 fortællinger med hinanden. Vulkanen udløser skyggesider, omsorg og barsk humor. Længsler, kærlighed, erotik syder og bobler. Bibliotekaren Karin tager noter undervejs og fortæller den 24. historie - gruppens fælles fortælling.

En roman om et midlertidigt fællesskab. Om fortællingens kraft.

Dorte Futtrup født 1948. Uddannet bibliotekar 1973. Har arbejdet på
Færøerne og i Grønland. Lærer på Danmarks Biblioteksskole 1995-2000. Mundtlig
fortæller siden 1990. Fortællekunst som profession siden 2001. Debut som
forfatter 2005. Forfatter til mange artikler om mundtlig fortælling, narrative
processer og fortælling som et organisatorisk redskab.

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://underskoven.dk