Ny bog: Skrivekløe

12. september 2018   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Sprogmusikalsk billedbog med tekstuddrag fra 75 forfattere samt tegninger af Klaus Albrectsen

En dialog kan være en skøn duet eller en kontaktløs disharmoni, et selskab kan være som et larmende bigband, en enetale som en saxofonsolo o.s.v. Jeg (og tegneren) føler os på musikalsk bølgelængde med denne bogs tekster og forfattere. Selv korte brudstykker rummer en forfatters musikalske udstråling og tonefald – man vil derfor ikke finde lange indholdsreferater eller tekstanalyser. Eller hele noveller for den sags skyld. Det er klangen, der fascinerer.”
 

Skrivekløe er en sprogmusikalsk billedbog, der udpensler ordets rytmiske og melodiske evner.

I denne samling af lyrik og prosa, som går fra Natasja Saad til Ludvig Holstein, tydeliggøres litteraturens ufattelige spændvidde – læseren bliver indviet i de forskellige måder, som ordet kan benyttes på, og hvordan hver forfatter er lykkedes med at skabe sin egen sproglige stil.
Hver tekst får nyt liv, når teksten forenes med Klaus Albrectens rammende og humoristiske illustrationer, og i tekster og tegningers samspil med hinanden tydeliggøres forfatternes leg med ordet. ”I dag vil man kalde det en playliste,” siger Preisler.

Ebbe Preisler er filmproducent siden 1970 af kort- og dokumentarfilm. Sekretariatschef for Danske Filmproducenter og for Danske Filminstruktører. Skabte på opfordring ”Mandags-Dokumentar” ved PH Cafeen i København, som over 15 pr har vist mere 1000 kort- og dokumentarfilm

Klaus Albrectsen har tegnet, siden han var 3 år. Siden 1955 en markant bladtegner med et skarpt og/eller kærligt indhold. Både indignation og humor falder ham let i pennen. Har tegnet til Politiken, BT, Information og Ekstra Bladet samt til Expressen i Stockholm. Har ofte lavet kampagneplakater.

 

Ebbe Preisler: Skrivekløe
ISBN: 978-87-93610-58-3
Bogen er på 200 sider og udkommer d. 5. oktober 2018
Pris: 199 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere


Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar.

 

 

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

http://underskoven.dk