Ny bog: Livspoeten

12. august 2019   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Livspoeten er en gribende roman om Tais, der i døden forsøger at skabe kontakt til sin moster Moma og forstå sin nye tilværelse. Det er en fortælling om kærligheden, døden og friheden.

Min nevøs tilstedeværelse i en anden verden blev til en indsigt i liv og død, som jeg aldrig kan afsværge. Som i en kriminalgåde måtte jeg bagom det setes overflade, og udlagte spor førte mig til en besynderlig virkelighed, hvor løse ender en dag blev bundet.

Oplevelserne var lige så utrolige for mit kritiske, vestlige verdenssyn som Marco Polos rejser måtte være for den, der aldrig var i hans eventyr; og lige så omvæltende som det har været at acceptere, at jorden er rund og drejer om solen, når man nu er sikker på, at jorden er flad og centrum i universet.

Filosoffer, digtere, naturvidenskabsfolk og andre søgende efter viden har igennem generationerne holdt tidsfjendske erfaringer ud i stive arme, formet dem i poetisk luftsvæv, hjertebragende fiktion og sci-fi, hvisket dem i bøgers sidebemærkninger eller holdt dem i skræmte tanker med sig selv, i denne fornemmelse af noget påtrængende, der ville åbnes og tages ind, men kunne være livstruende utrygt at favne.

I den filosofisk-historiske roman Sofies Verden fra 1991 drager forfatteren Jostein Gaarder ud i tidernes anskuelser om verden og os mennesker i den, bundet i en uforudsigelig handling; og en hovedperson, Alberto Knox, konkluderer til sidst: En dag kan selv en skeptiker som mig blive nødt til at acceptere et fænomen, som jeg ikke tidligere har troet på. Hvis jeg ikke holdt den mulighed åben, ville jeg være en dumstædig dogmatiker.

”Livspoeten” holder muligheden åben, i en beretning om gensyn og genopdagede forbindelser. ”Livspoeten” er fortællingen om at blive fri til at leve, som Tais erfarede det, gengivet af mig, hans moster Moma. 


Livspoeten: Frihed til at leve

ISBN: 978-87-93610-98-9
Bogen er på 284 sider og udkommer d. 5. september 2019
Pris: 90 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar.


Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

underskoven.dk